CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 11., csütörtök 11:17


Tavaszi frissítõ nagytakarítás

Tavaszi frissítõ nagytakarítás

Közel egy hónapja tart a tavaszi nagytakarítás Sopronban. A városüzemeltetési kft. a belsõ területekrõl kifelé haladva kezdte meg a közterületek szépítését.

A tél folyamán az utakon, tereken rengeteg por, sár és szemét gyûlt fel. A kft. munkatársai kézi erõvel és gépekkel végzik a takarítást. Söprik és mossák az útszegélyeket, kijavítják és lefestik a megrongálódott hulladéktárolókat, kerti bútorokat, padokat. Ugyancsak megszépülnek a virágosládák és a játszótéri berendezések.

Gergácz Gyula, a Soproni Városüzemeltetési Kft. fõmérnöke érdeklõdésünkre elmondta, több millió forintot költ ilyenkor a város arra, hogy eltüntesse a tél nyomait, felfrissítse a zöldterületeket és az aszfaltozott részeket. Megjegyezte, bár nem hozzájuk tartozik, idén a városon átvezetõ fõutak megtisztításában is részt vállalnak. Így például a megyei közútkezelõ tulajdonában lévõ Frankenburg úti aluljáróban is a SVÜ Kft. emberei és gépei dolgoztak tegnap.

A fõmérnök egyértelmûen sikeresnek nevezte a takarítással egyidõben megkezdett lomtalanítási akciót, melynek keretében egyidõben 6?8 konténert helyeznek el folyamotosan a város különbözõ pontjain. A gyûjtõedények éppen aktuális helyérõl péntekenként lapunkból is tájékozódhatnak az érdeklõdõk. Ezzel kapcsolatban kérik a lakosságot, hogy kizárólag a konténerbe tegyék a feleslegessé vált dolgokat. Ha azok megteltek, inkább telefonáljanak a SVÜ Kft.-hez, ahol lehetõség szerint igyekeznek segíteni a felmerülõ problémán. Az edényeket egyébként naponta ürítik.

A virágok kiültetésével megvárják a fagymentes idõszakot, az ágyások fellazítása és a rózsatövek kibontása azonban már megtörtént. A fák-bokrok nyesése és a sorfák alatti területek kitisztítása ugyancsak napirenden van. A tavaszi szépítkezés elõreláthatólag május elején fejezõdik be az útburkolati jelek újrafestésével.

Bódvai I.

Forrás: Kisalföld