CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. november 09., csütörtök 00:00


Civitas Hírmagazin

Civitas Hírmagazin  2000.11.09.

A Fidesz Magyar Polgári Párt meghívásának eleget téve Sopron vendége volt tegnap Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter. Este fél hétkor sajtótájékoztatót tartott a Városházán, ahol többek között szóba került az új sporttörvény, valamint a sporttámogatások ügye is.

A Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi István Geofizikai Obszervatóriumának ünnepélyes névadója lesz ma délelõtt 11 órakor. A fertõbozi objektum történetét Pantó György fõigazgató ismerteti.

Soproni Vámszakmai napokat tartanak november 12-tõl 14-ig a Sopron Szállóban. A szakmai napokat vasárnap délután fél háromkor dr. Berényi János elnök nyitja meg.

A Magyar Tudomány Napja alkalmából ülést tartanak pénteken a soproni Egyetem tanácstermében. A programban tizenegy elõadó szerepel a legkülönfélébb szakterületek képviseletében.

Aranyos fiúk avatják fel a Hotel Szieszta élményfürdõjét pénteken délelõtt 11 órakor. A vízilabda és a kajak-kenu válogatott olimpiai bajnokai adnak ízelítõt tudásukból ebbõl az alkalomból.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata közmeghallgatást tart ma 16.00 órától a Városháza nagy üléstermében. Napirendi pontok: tájékoztatás az Önkormányzat eddigi gazdálkodásáról és a 2001. évi költségvetési koncepciókról. Majd közérdekû kérdések, javaslatok elhangzását várják.

Ismét hód-visszatelepítés lesz a Fertõ-Hanság Nemzeti Park területén. A hódokat ma délelõtt fél tizenkettõkor engedik szabadon a Király- tónál. Az eseményen részt vesz dr. Günther Lutschinger és Dr. Kárpáti László Nemzeti Park-igazgatók.

Ágota Gábor alpolgármester tart fogadónapot ma délelõtt 10 órától 12 óráig városházi irodájában.

Olimpikonokkal találkozhat a soproni közönség pénteken délután öt órától a Sopron Plazában. A vendégek között találjuk Kemény Dénest, Kósz Zoltánt, Székely Bulcsút, Kemény Ferencet, Storcz Botondot és Krammerer Zoltánt.

A Kozmutza Flóra Általános Iskola és Speciális Szakiskola jótékonysági használtruha vásárt tart ma reggel 8 órától délután négy óráig az iskola tanulóinak javára.