CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. április 15., hétfő 00:14


'Mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében'

A polgári erők másfél milliós budapesti nagygyűlése

A polgári erők másfél milliós budapesti nagygyűlése

    Becslések szerint másfél milliós tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, a Parlament előtt és a környező utcákban szombaton délután, a Fidesz választási nagygyűlésén számos művész, sportoló, tudós, politikus, közéleti személyiség is megjelent. Különbuszokkal és vonatokkal az ország több pontjáról, valamint a határon túli magyarlakta vidékekről  is érkeztek résztvevők a polgári erők nagygyűlésére, amelyen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök, aki nemzeti egységre, összefogásra és a polgári erők támogatására szólította fel a megjelenteket.

- Sokan voltunk április 7-én, de nem voltunk ott elegen ahhoz, hogy a polgári jövő, a polgári Magyarország újabb négy évre bizalmat kapjon - mondta Orbán Viktor kormányfő, aki beszédében az ország – az elmúlt hetekben sokat hangoztatott  – megosztottságáról is szólt:
Az ország polgárait nem politikai szólamokkal, hanem tettekkel lehet egyesíteni - hangsúlyozta. Olyan programokra van szükség, amelyben mindenki meglátja a lehetőséget.  Az összefogás szép és hasznos dolog, de kevés. Többet akarunk: a nemzet egységét - jelentette ki Orbán Viktor. A kormányfő szerint ez akkor születik meg, ha mindannyian igeneket tudunk mondani. Abban a világban, ahonnan négy éve elindultunk a nemek számítottak. Ahová megérkeztünk, azt a világot az
 igenek teszik tágassá - hívta fel a figyelmet. Azok, akik mindig csak nemet mondanak nem tudnak jövőt építeni - jelentette ki, hozzátéve: aki mindig csak árnyékot lát, lehet, hogy elállja a fény útját.
Orbán Viktor zárszóként a következőket mondta:
- Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölnek. De csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket. Ezért mi hiszünk a szeretet és az összefogás erejében. Mi tehát hiszünk és higgyünk továbbra is a szeretet és az összefogás erejében. Isten áldja mindannyiukat! Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!
A hatalmas tömeg fegyelmezetten viselkedett, semmiféle attrocitás nem történt.
Fotó: www.mno.hu