CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 15., hétfő 13:56


Prevenció a gyermekvédelemben-Nemzetközi Ásványkiállítás-Hídember-Soproni Vámszakmai Napok

Soproni hírek-események

A 20. Jubileumi "Pannónia" Nemzetközi Ásványkiállítást a Gyermek és Ifjúsági Kultúrházban április 13-án és 14-én tartották meg a Sopronban.
A börze fõszervezõje Molnár Pál, a Pannónia Mineral Hungary igazgatója elmondta, hogy az idei tavaszi börze különlegességei az Erdélybõl származó aranyásványok. A legközelebb október 13-án és 14-én rendeznek ásványbörzét Sopronban.

Szombaton mutatták be Sopronban a Plaza moziban a gróf Széchenyi István életérõl szóló Hídember címû filmet, amelynek számos jelenetét Nagycenken és Sopronban forgatták. A soproni bemutatón jelen volt  Bereményi Géza rendezõ és a Széchenyit alakító Eperjes Károly –, akik mindketten megköszönték a város lakóinak és vezetõinek a forgatás ideje alatt nyújtott segítségüket.

Kránitz László az MSZP soproni képviselõjelöltje és a helyi pártszervezet elnöke Kisalföldben megjelent bejelentése szerint a 2002-es választások második fordulójában dr. Kertész Zoltán (SZDSZ), harmadik helyen szereplõ képviselõjelölt visszalépett a szocialista politikus javára.

Soproni Vámszakmai Napok elõadás-sorozata kezdõdött szombaton a Hotel Sopronban. A háromnapos rendezvényen a VPOP tisztségviselõi tartanak elõadásokat aktuális kérdésekrõl.

Drogprevenciós szabadidõprogramok záróeseményeire került sor április 11-12-én a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási, Nevelési Intézmény és Gyermekotthon Brennbergi úti iskolájában. A rendezvényt – amelynek programjai között  röplabda-torna, népmûvészeti kiállítás, reformkonyha-kostóló, drogprevenciós film vetítés is szerepelt – dr. Payer Erzsébet alpolgármester nyitotta meg.

2002. április 10-12. között konferenciának adott helyet a soproni Pannonia Med Hotel. A Prevenció a gyermekvédelemben / Hátrányos
helyzetûek felzárkóztatása és annak eszközei címmel tartott tanácskozáson a résztvevõket Tengerdi Antal alpolgármester köszöntötte. Többek között a gyermekvédelmi törvény aktuális kérdései, a bölcsõdék és ovódák a gyermekjólét rendszerében betöltött szerepérõl, a gyermekek viselkedésének megváltoztatásában alkalmazott erõszakmentes módszerekrõl, a gyermekeket érõ erõszakról is szó esett a soproni Polgármesteri Hivatal szociális irodája és gyámhivatala – dr. Sütõ Teréz és Varga Ferenc – által szervezett a szakmai elõadásokon.