Rovat: Borváros
2002. április 15., hétfő 22:25
Poncichterek asztala
Poncichterek asztala A JANDL CSALÁD Soproni Kékfrankos Classic 2000 A
Jandl család borkészítő hagyományai az 1700-as évekre nyúlnak vissza. A
pincészet jelenleg 3,5 hektár saját,3,7 bérelt és 3 hektár ugar területtel
rendelkezik a borvidék legjobb fekvéseiben . Kékfrankos Classic boruk a
történelmi Kohlenberg dűlőben termett, tejes érésben szüretelt szőlőből
készült.
Egészségükre! Rosenmayer András
GASZTRONÓMIA: PIRÍTOTT MANDULÁVAL TÖLTÖTT RÓZSASZÍN HÁTSZÍN. Hozzávalók: 600g hátszin, 1 ek.mustár, 150g füstölt sonka, 100g mandulabél, 100g gyöngyhagyma, piros paradicsompaprika 1db, 1 ek mazsola, kakukkfű, barnamártás, 1,5 dl a fenti borból, 2dl olivaolaj, steak fűszerek izlés szerint. A hátszínt lehártyázzuk, majd mustárral, kevés olivaolajjal bekenjük, majd a hűtőszekrényben 2-3 napig pihentetjük. Felhasználás előtt 4 felé vágjuk, késsel felszúrjuk és az előzőleg leforrázott, gorombára vágott pirított mandulával megtöltjük. Fűszerezzük és kevés forró olajban rózsaszínre sütjük. A raguhoz kockára daraboljuk a sonkát, kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén felkockázott paprikát, majd a gyöngyhagymát, apróra vágott kakukkfüvet és 2-3 percig összepirítjuk. Beleöntjük a barnamártást, ízesítjük vörösborral, majd hozzáadjuk az áztatott mazsolát. Rövid ideig forraljuk. Köretnek burgonyafánkot kínálunk! EZ TÖRTÉNT... Március 28- án a Borklubunk vendége volt az egyik
legkiemelkedőbb Tokajhegyaljai szőlőbirtok a Disznókő. Az egyedi hangulatú
Soproni Borházban tartott kóstolón Mészáros László birtokigazgató nyolc
kiváló bort mutatott be, melynek során a kezdeti, 93-as évjárattól egészen
a 2000-es ig remek borokat kóstolhattunk!
|