CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. április 17., szerda 09:26


Dr. Szájer József soproni fóruma

Hogy folytatni lehessen a megkezdett munkát, összefogásban, szeretetben

Hogy folytatni lehessen a megkezdett munkát, összefogásban, szeretetben

    Tettekkel és nem politikai szónoklatokkal kell megteremteni a nemzet egységét, a polgári kormány által hozott intézkedések pedig olyan tettek, amelyeknek eredményeiben minden magyar állampolgár, pártállásától függetlenül részesül - jelentette ki dr. Szájer József országgyűlési képviselő, a Fidesz-MDF soproni országgyűlési képviselőjelöltje azon a fórumon, amelyen Havas András (a Fidesz Soproni Szervezetének elnöke) vendégeként a Vas- és Villamosipari Szakképzőiskola zsúfoltságig telt aulájában kedden tartott. A Fidesznek a családot a középpontba helyező tetteit, eredményeit még az ellenfelei is elismerik, jelentette ki Dr. Szájer József.

    Emlékeztetett arra, hogy 1945 után először történt meg az, hogy a soproni 1921-es népszavazást az egész ország ünnepelte, akkor, amikor 2001. december 14-én a magyar kormány eljött Sopronba fejet hajtani a Civitas Fidelissima tette és polgárai előtt. Dr. Kubinszky Mihály a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző, a Corvin-lánc tulajdonosa, Sopron díszpolgárának átadtaa népszavazás 80. évfordulójára kiadott, a Hűség Napját országos ünneppé nyilvánító rendelet díszes, ünnepi példányát. A rendezvény bevezetőjében csángó népdalok hangzottak el.
- Most az anyaország öntudatában került veszélybe - figyelmeztetett Szokolay Sándor, amikor a magyarság legmostohább állapotban élő, de csillogó példaképének nevezte a csángókat, egy csángó-népd szövegét idézve fohászkodott a zeneszerző hazájának jövőjéért: Hajnallik, hajnallik, de szépen hajnallik, hazám fölött az ég nyiladozik…

    Dr. Szájer József megköszönte a választóknak a polgári erőkre adott szavazatát, hangsúlyozva, hogy a rendszerváltás óta a Fidesz-kormány az első, amely az 1998-as választási eredményekhez képest a kormányzási ciklus lejártával, 2002-ben több szavazatot kapott.
    A Sopronban és térségében elért eredményekről és a további tennivalókról is szólt a képviselőjelölt, aki arra is rámutatott, hogy a választások eredményét a vidéknek kell eldöntenie. Nem térhetnek vissza azok az idők, amikor ismét csak Budapest dönthetett az ország dolgai felől - jelentette ki. Mindenkit arra kért, hogy a közös jövő érdekében április 21-én menjen el szavazni, azért, hogy folytatni lehessen a megkezdett munkát, összefogásban, szeretetben.

    A rendezvényen a soproni polgári oldal  képviseletében részt vett Horváth Zoltán a soproni MDF szervezet elnöke, Földes Tamás a MKDSZ soproni szervezetének elnöke, Szabó Péter a Fidelitas elnöke.

Kónya
Fotó: Pluzsik Tamás