CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 17., szerda 12:59


Soproni hírek, események

A Soproni Erdélyi Kör április 17-én, szerdán, 18 órakor a PéterPál könyvkiadó kiadásában megjelent Váradi Péter Pál és Löwey lilla álétal szerkesztett Erdély című honismereti fotóalbum bemutatójára hívja tagjait és minden érdeklődőt, a Sopron Fövényverem u. 15. szám alatti Erdélyi Házba.

A Magyar-Lengyel Baráti Kör április 17-én, 18 órakor összejövetelre hívja tagjait és minden érdeklődöt. Tátrai emlékeim címmel Szabó Károly barlangász tart vetítettképes előadást.

A Mária Dorottya Evangélikus Szabadegyetem keretében április 18-án, csütörtökön, délután 4 órakor a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceim) dísztermében dr. Szabó Lajos rektor A csend teológiája címmel tart előadást.

Hogy a hála érzete feledésbe ne menjen...két fős csapatok közgyűjtemények témakörben folyó activity-típusú vetélkedőjének döntőjére április 19-én, 13 órakor kerül sor a soproni Kurucdombi Fiók-könyvtárban

Hamlet és Don Quijote emberi tulajdonságaink összehasonlítása és teológiai értelmezése címmel a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete szervezésében a Dr. Wrenkh Ede közösségi házban (Szent György u. 7.) április 20-án, szombaton 15.30 órakor Gabnai Sándor evangélikus lelkész tart előadást.

Egy csepp sziget az óceánban címmel április 20-án Dr. Padma Gannoruwa tiszteletbeli konzul nyitja meg Kende Tamás  Sri Lanká-t bemutató kiállítását, április 20-án, szombaton 17 órakor. A megnyitót a távoli országot bemutató előadás követi, a venégeket a Konzul úr által készített és ízesített teávak kínálják.

A nagycenki Széchenyi István  Emlékmúzeumban, felújított formában  nyílt meg az Országos Műszaki Múzeum „Magyarország ipara Széchenyitől a XX. századig” című állandó kiállítása.
Az ipar- és technikatörténeti kiállítás ágazatonként tekinti át a hazai ipar, a műszaki-tudományos élet, a műszaki-ipari oktatás fejlődésé és bemutatja számos hírneves magyar tudós között Bánki Donát, Eötvös Loránd, Ganz Ábrahám, Jedlik Ányos, Kandó Kálmán munkásságát.