CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 18., csütörtök 13:40


Soproni hírek, események

A kempteni zeneiskola diákjait látja vendégül Sopron városa. A Wolfgang Heichele iskolaigazgató vezetésével érkezõ 38 fõd küldöttség a soproni zeneiskola meghívására csütörtöktõl vasárnapig lesz a város vendége, amelyidõ alatt természetesen koncerten is bemutatkoznak. A Pannonia Med Hotelben pénteken, 17.30-kor kezdõdik a kempteni zeneiskolások koncertje, amelyre a belépés ingyenes.

A nagycenki Széchenyi István  Emlékmúzeumban, felújított formában  nyílt meg az Országos Mûszaki Múzeum „Magyarország ipara Széchenyitõl a XX. századig” címû állandó kiállítása.
Az ipar- és technikatörténeti kiállítás ágazatonként tekinti át a hazai ipar, a mûszaki-tudományos élet, a mûszaki-ipari oktatás fejlõdésé és bemutatja számos hírneves magyar tudós között Bánki Donát, Eötvös Loránd, Ganz Ábrahám, Jedlik Ányos, Kandó Kálmán munkásságát.

A Corvinus Osztrák-Magyar Baráti Kör  vezetõsége elsõ alkalommal látogatott el a fertõdi Porpáczy Aladár Kertészeti-, Magyar-Osztrák Vállalkozási Ügyintézõképzõ Középiskola és Szaktanácsadó Központba. A magyar nyelv osztrák iskolákban történõ tanítását szorgalmazó baráti kör tagjai az intézmény igazgatójával, Turi Lajossal a jövõbeni együttmûködésrõl folytattak eszmecserét a hét elején.
A Corvinus elnöke, Stefan Franye és a fõtitkár, Szalay Csaba vezette delegáció az országban elsõként Fertõdön – 1993-ban, nulladik évfolyam indításával – megvalósult magyar-osztrák közös képzés eddigi eredményeivel ismerkedett.

A Mária Dorottya Evangélikus Szabadegyetem keretében április 18-án, csütörtökön, délután 4 órakor a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceim) dísztermében dr. Szabó Lajos rektor A csend teológiája címmel tart elõadást.

Hogy a hála érzete feledésbe ne menjen...két fõs csapatok közgyûjtemények témakörben folyó activity-típusú vetélkedõjének döntõjére április 19-én, 13 órakor kerül sor a soproni Kurucdombi Fiók-könyvtárban

Hamlet és Don Quijote emberi tulajdonságaink összehasonlítása és teológiai értelmezése címmel a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete szervezésében a Dr. Wrenkh Ede közösségi házban (Szent György u. 7.) április 20-án, szombaton 15.30 órakor Gabnai Sándor evangélikus lelkész tart elõadást.

Egy csepp sziget az óceánban címmel április 20-án Dr. Padma Gannoruwa tiszteletbeli konzul nyitja meg Kende Tamás  Sri Lanká-t bemutató kiállítását, április 20-án, szombaton 17 órakor. A megnyitót a távoli országot bemutató elõadás követi, a venégeket a Konzul úr által készített és ízesített teávak kínálják.