CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. május 28., vasárnap 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.05.28.

Civitas Hírmagazin 2000.05.28.

AMI -Sopron 2000 címmel milleniumi kiállítás nyílt meg tegnap a Festőteremben.
A tárlatot Tengerdi Antal alpolgármester nyitotta meg. Megtekinthető június 13-ig, naponta 10-től 18 óráig.

A Bánfalváért Baráti Kör szervezésében templomos napok lesznek a Mária - Magdolna templomban ma este hét órakor. Ebből az alkalomból  kórusműveket ad elő a Bánfalvi Kórus. Másnap délelőtt fél tízkor koszorúzás lesz a Hősi Temetőben.

Millenniumi napot tartanak vasárnap Fertőendréden az emlékparkban. A rendezvényen a millenniumi zászlót dr. Németh Éva, helyettes államtitkár adja át a település lakóinak.

Árvízkárosult gyermekeket helyez el a Brennberg-völgyi faházakban a nyár folyamán a Kisalföld Volántourist. Kérik a segítő szándékú soproniak jelentkezését személyszállító, étkeztető, felügyelői munkára, illetve várnak ajándék egységcsomagokat és pénzadományokat is. Jelentkezni lehet az Erzsébet u. 2-es szám alatt, vagy a 328 - 113-as telefonszámon.

A fertődi Esterházy kastélyért tüntetést szervez június 17-re a Szabad Demokraták Szövetsége. Bár két évvel ezelőtt az országgyűlés határozatot fogadott el a világhírű barokk épületegyüttes rekonstrukciójára, azóta semmi sem történt. A tiltakozás célja, hogy előremozdítsák a fertődi kastély ügyét.

A Soproni Rendészeti Szakközépiskola május 29-től június 1-ig naponta nyolc órától délután négy óráig éles lőgyakorlatot tart a harkai katonai lőtéren.

Megyei Díjlovagló versenyt tartanak ma délelőtt fél tizenegytől a nagycenki Széchenyi-kastély lovaspályáján. A kétnapos versenyt a Horváth és Lukács Lovas Club, valamint a SMAFC Díjlovagló szakága szervezi.

Éles lőgyakorlatot tart a Soproni Rendészeti Szakközépiskola május 29. és június 1-e között a harkai katonai lőtéren.

A Hősök Napja alkalmából megemlékezés és koszorúzás lesz a Bánfalvi Hősi Temetőben vasárnap délelőtt fél tízkor. A megemlékezés a Deák téri Tüzér-emlékműnél folytatódik 11.00 órakor. Közreműködik a Soproni Ifjúsági Fúvószenekar. Az ünnepség szónokai lesznek dr. Gimesi Szabolcs polgármester és dr. Molnár László nyugalmazott alezredes.

Fertőszentmiklós lakóit várják véradásra május 30-án, délután egy és öt óra között az Egészségházba. A véradás rendezője a soproni területi és a helyi vöröskereszt szervezet.

Soproni Petőfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Közhasznú Társaság felajánlotta a vasárnapi évadzáró előadás teljes bevételét a tiszai árvízkárosultak javára. Ezen az ünnepi előadáson kerülnek átadásra az 1999/2000-es évad munkáját elismerő díjak is: Kabos Gyula-díj, a Pro Kultúra Sopron Aranygyűrű, az Arany Maszk-díj és a Kónya Sándor emlékdíj.

Szakmai műhelyprogramot szervez a MATÁV Üzleti Kommunikációs Üzletága kedden délelőtt 10 órától délután fél egyig a Bio-Sport Hotel Lővér Sopron termében. A rendezvényen a modern távközlés lehetőségeiről tájékoztatnak a szakemberek. Előadást tart a MATÁVcom, majd az Internet felhasználási lehetőségeiről lesz szó. Akciós ajánlatok és bemutatók is várják az érdeklődőket.