CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2000. jĂşnius 14., szerda 00:00


Civitas Hírmagazin 2000.06.14.

Civitas Hírmagazin 2000.06.14.

Csurka István, a MIÉP elnöke nagygyűlést tart június 17-én, szombaton este hat órakor Sopronban, a Magyar Művelődés Házában. A rendezvényen országos, valamint soproni aktuális közéleti ügyekről lesz szó.

Bormarketing tréninget tartanak a soproni borvidék gazdáinak június 17-én, szombaton reggel kilenc órától este hat óráig a Templom utca 4.szám alatt.

A tréninget a regionális Agrármarketing Centrum és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa szervezi. A szakmai munkát a Nyugat-Magyarországi Egyetem Vezetésszervezési Intézete vállalta.

Gyilkosság történt az elmúlt hétvégén Fertőrákoson, a Fő út 175/F szám alatt. Szombaton 18 óra körül T. L. több késszúrással megölte feleségét, miután kiderült, hogy az asszonynak új barátja van. A házaspár már válófélben volt, de egy fedél alatt éltek, mivel közös házuk elosztásán nem tudtak megegyezni. A férfi a gyilkosság után búcsúlevelet adott át lánytestvérének, majd az Ladájával ismeretlen helyre távozott. A legújabb rendőrségi információk szerint főbe lőtte magát.

“Hogyan mentsük meg gesztenyefáinkat ?“ - erre a kérdésre válaszolnak a Nyugat-Magyarországi Egyetem kutatói június 17 -én, szombaton délután három órakor a Fáber-réti gesztenyésben. Dr. Szabó Ilona és dr. Varga Mária kutatók mutatják be védekezés mesterfogásait.

Helytörténeti kiállítás és a Haydn-emlékszoba nyílt meg a Fertődi Muzsikaházban. A tárlat szeptember elsejéig délelőtt 9 és délután 5 óra között tekinthető meg.

A soproni Gyermekjóléti Szolgálat nyári napközis tábort szervez, amelyre jelentkezőket vár 6-12 éves korig. A tábor június 19-től július 14-ig tart négyszer egyhetes turnusokban. A gyerekek a foglakozásokon naponta reggel nyolc órától délután három óráig vehetnek részt. További információk a 311-565 és a 311-576-os telefonszámokon.

A fertődi Eszterházy kastélyért tüntetést szervez június 17-én a Szabad Demokraták Szövetsége. A demonstrációt azért hirdették meg, mert bár az országgyűlés két évvel ezelőtt határozatot fogadott el a világhírű barokk épületegyüttes rekonstrukciójára, a felújítás ügyében a gyakorlatban még senki sem tett egyetlen lépést sem.