CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. április 21., vasárnap 23:41


Mádl Ferenc köztársasági elnök az OVB ülésén

Mádl Ferenc köztársasági elnök az OVB ülésén

Dr Sipos Irén az OVI vezetője az Országos Választási Bizottság ülésén ismertette az előzetes eredményeket. Eszerint a Fidesz-MDF 188, az MSZP 178, az SZDSZ 19, az MSZP-SZDSZ 1 mandátumot szerzett.
Mádl Ferenc köztársasági elnök az Országos Választási Bizottság ülésén, ismertette az elkövetkező 30 nap feladatait és  megköszönte az eddigi munkát.
Mádl Ferenc elmondta, hogy a második fordulóban tapasztalt magas észvétel, mely túlszárnyalta az első fordulót is, rendkívül jó színben tünteti fel az országot. Ez azt jelzi,hogy az emberek törődnek a közügyekkel. Gratulált a parlamentbe jutott pártoknak, és képviselőknek, a közeljövő feladatairól szólva kijelentette: 30 napon belül össze kell hívnia az új országgyűlést. Ezt követően 30 napon belül ki kell jelölni a miniszeterelnököt. Konzultálnia kell az összes parlamenti párt vezetőjével, és minél előbb új kormányt felállítani.
A köztársasági elnök köszönetét fejezte ki a választás lebonyolításában segítőknek, az országos Választási Bizottság és a választási irodák munkatársainak.