CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 24., szerda 21:54


“Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának” programja három soproni óvodában

Domestos óvodaprogram

Domestos Óvodaprogram
Mese a tisztaságról

Az “Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózatának” programjához csatlakozva, a Domestos márka az egészséges, tiszta környezet kialakítását elősegítendő, játékos nevelő programot dolgozott ki az óvodáskorú gyermekek számára.
Az idén 120 óvodába – köztük hét Győr-Moson-Sopron megyei intézménybe – látogat el a “Mese a tisztaságról” című zenés bábjáték, amely külön erre az alkalomra készült, és azt mutatja be, hogy a 3-6 éves gyerekek mit tehetnek egészségükért és környezetük higiéniájáért.

    Óvónők, közegészségügyi és pedagógiai szakemberek az egészséges életmódra nevelés jegyében létrehozták az “Egészségesebb Óvodák Nemzeti Hálózata” egyesületet, amelynek tagjai – országszerte több mint ezer óvoda, – kiemelten foglalkoznak az egészséges táplálkozásra és életmódra, továbbá a környezeti és személyi higiénére való neveléssel.
    Az egyesület főtitkára, Bukovicsné Nagy Judit szerint az óvodások nagyon fogékonyak és szívesen tanulnak. Ha a tiszta környezetre való igény otthon és az óvodai nevelés során megerősítést kap, könnyen és játszva sajátítják el azokat a készségeket, amelyekkel maguk is ügyelhetnek személyi és környezeti higiénéjükre.
    Az egyesület munkájához támogatóként csatlakozott a Domestos márka, amely már 1996 óta fokozott figyelmet fordít a higiénével kapcsolatos ismeretterjesztésre és felvilágosító munkára. Most az óvodás korosztály körében és új formában folytatja ezt a tevékenységet. Az óvodai program higiénés pedagógiai elemeket tartalmaz, és tisztítószerek adományozásával is segítséget nyújt az óvodáknak.
    Márciustól novemberig az ország százhúsz önkormányzati óvodájába érkezik bábszínház. A gyerekek Peti és társai történetén keresztül játékosan sajátíthatják el, mit kell tenniük egészségükért, a tiszta környezetért.
A “Mese a tisztaságról” című bábelőadással Budapesten és az ország minden megyéjében jelen lesz a cég. Az óvodák egy évre elegendő tisztítószert is kapnak, így az erre szánt összeget más célokra, hasznos feladatokra fordíthatják.

Sopronban a Domestos által támogatott óvodák:
 

  • Bánfalvi Óvoda, Brennbergbányai Tagóvoda (Brennbergbánya, Soproni u. 22.) bábelőadás időpontja: április 24., 15:30
  • Jereváni Kék Óvoda (Sopron, Soproni Horváth J. u. 4.) bábelőadás időpontja: április 25., 10:00
  • Bánfalvi Óvoda (Sopron, Ady Endre u.176. ) bábelőadás időpontja: április 25. 15.00