CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2002. április 27., szombat 21:17


Dr. Szájer József: nem ellenzék, hanem polgári összefogás vagyunk

Dr. Szájer József: nem ellenzék, hanem polgári összefogás vagyunk

    Képviselői megbízatásának átvételét követően, dr. Szájer József Győr-Moson-Sopron Megye 7. Számú választókerület országgyűlési képviselője pénteken Sopron polgáraival találkozott a Vas és Villamosipari Szakképző Iskola aulájában.

- Mindössze hat mandátumon múlott az, hogy a polgári Magyarország további építése folytatódjék. A polgári értékek mellett szavazók többen voltak, mint valaha, ám alig valamivel, – de a polgári kormányzás folytonosságának megteremtéséhez még mindig – kevesebben , ezért a sikeres második forduló ellenére sem fordult meg a választási eredmény - mondta dr. Szájer József, aki a soproni és Sopron környéki választópolgároknak megköszönte, azt hogy a demokratikus választások óta a legmagasabb számú szavazattal támogatták képviselői mandátumának megszerzésében. Kijelentette, hogy folytatva az 1990-ben elkezdett munkát, méltó módon és felelősséggel fogja képviselni Sopront, Ágfalvát, Fertőrákost, Kópházát, Harkát, Balfot, Brennbergbányát, Bánfalvát a magyar országgyűlésben, ugyanakkor kész az együttműködésre a térség érdekeinek érvényesítése terén a többi soproni és soproni kötődésű országgyűlési képviselővel.
- A polgári Magyarország építése tovább folytatódhat, a választási eredmény ellenére a jövő a lelkekben elkezdődött és sikerre vihető, ha a Fidesz-MDF polgári összefogást továbbra is támogatják mindazok, akik az értékelvű gondolkodásukkal, közös erővel az elmúlt négy évben munkával, lelkesedéssel, tenniakarással Magyarország méltó jövőjének építése mellé álltak. A polgári erők mellett elkötelezetteknek munkájukkal, összefogással kell kipótolniuk a Fidesz-MDF összefogás hiányzó hat mandátumát és ki is tudják azt pótolni, mondta dr. Szájer József, aki soproni választóit optimizmusra bíztatta és biztosította arról, hogy a Fidesz-MDF polgári összefogás meg fogja védeni a demokrácia értékeit és határozottan fogja képviselni a parlamentben azokat a polgári értékeket, amelyek érvényesítésére a választók őket felhatalmazták.
- Nem lesz könnyű az új kormány munkája, abban az esetben, ha az a polgári és a demokrácia értékei ellen irányulna majd, mondta dr. Szájer József, aki leszögezte, hogy nagyon örülne annak, ha nem következnének be azok a megszorító intézkedések és "csomagok", amelyekben minden jel szerint a MSZP és SZDSZ gondolkodik. A parlamenti erők két részre oszlanak, az egyik megkapta a kormányzási lehetőséget, de – a Kossuth-téri nagygyűlés óta egyértelmű – hogy a másik az erősebb, mert az egység és az értékek meghatározta jövő iránti felelősség ez utóbbit jellemzi.

- Legitim és jogos az MDF frakcióalakítási szándéka, jelentette ki a politikus, hozzátette: a Fidesz-MDF polgári értékek melletti eddigi egysége garanciája a demokratikus vívmányok ügyének sikerre vételének az elkövetkező parlamenti munkában. Ezt az eddigi egységet kell megerősíteni.
- Nem ellenzék, hanem polgári összefogás vagyunk, az igenek mellett állunk. Higgyen mindenki abban, hogy erősek vagyunk. Nekünk nem kell meghatároznunk a jövőnket, hiszen az eddigi tetteink alapján megvan a kijelölt jövőnk, amelynek a polgári értékek gyökerein keresztül kell fejlődnie. A polgári Magyarország építését nem egy baloldali kormány programjához kell viszonyítanunk, mert akkor eltévesztjük a mércét. Széchenyi példája, a "Merjünk nagyok lenni" gondolata és mindaz a jó, amit létrehoztunk erősítsen meg a jövőben, az összefogás erejében vetett hitünkben.
- Lesz a parlamentemben erős képviselete a polgári értékeknek és minden egyes alkalommal ott leszünk, jelen leszünk, amikor azokat valaki támadni fogja, jelentette ki Sopron választott képviselője, aki hangsúlyozta, hogy a képviselői mandátumot elsősorban nem a magáénak, hanem minden egyes soproni és Sopron környéki polgárénak tekinti.

kónya