CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2002. április 28., vasárnap 12:13


Szent György-napi vásár

Szent György-napi vásár Hunyadiban

    Zsongott, zengett a Hunyadi szombaton. Hagyománya van már az iskolában a Szent György-napi vásárnak, amelyet ezúttal a nem túl kedvező időjárás miatt az iskola épületében rendeztek meg, de ez utóbbi tény a jó hangulatot nem nagyon befolyásolta.

    Népművészeti kirakodóvásár, néptánc, vetélkedők, játszóház, muzsika, gulyás és kürtőskalács várta a gyerekeket és szülőket.
    Rajnai Károly iskolaigazgatóval a vásári forgatagban futottunk össze. Mint mondta a hagyományőrzés és a rendezvény közösségformáló ereje mellett fontosnak tartja azt, hogy egy-egy ilyen rendezvény alkalmával jókedvvel és vidámsággal telik meg az iskola. Fontos, hogy a gyerekek és szülők együtt töltik itt a délelőttöt, közös élményekben van részük, jut idejük egymásra és ebben az iskola tevékenyen közreműködik.
A vásárra való készülődés már hetekkel ezelőtt elkezdődött, a hagyományokra való figyelésnek a közös készülődés öröme is ugyanúgy része, mint a vásári alaphangulatot meghatározó jókedv.
- Meg kell tanítanunk mosolyogni a gyerekeket. Egy ilyen, közösen –akár az iskolában –eltöltött, élményekben gazdag nap után a gyerekek és szülők egyaránt másként közelítenek majd az iskolához, mint eddig - mondta az igazgató, aki láthatóan, szintén nagyon jól érezte magát a Szent György-napon, amikor ezúttal egyszer sem szólalt meg az iskolacsengő a Hunyadi János Általános Iskolában.