CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 28., vasárnap 20:31


Soproni hírek, események

Április 27. és május 6 között csángó gyermekeket lát vendégül Sopron városa. A Gyimesek vidékéről érkezett 54 gyermek és 9 kísérő egész hetes programjában városnézés, sportfoglalkozás a Lackner Kristóf iskolában, tanóra látogatás a Hunyadiban és a Szent Orsolyában, kirándulás a Fertő tavon és Sopron környékén, koncert, mozilátogatás is szerepel. A vendégeket dr. Gimesi Szabolcs, Sopron polgármestere is fogadja.

Mustármag majálist szervez Sopronban a Mustármag Egyesület. A majális helyszíne a Zerge utca 26. szám alatti Evangélikus Vendégház. A program május 1-én 10 órakor áhítattal kezdődik, 10.15 órakor Lechner Aranka gyermekpszichológus tart előadást, az ebédet 13.30-kor ifj. Magassy Sándor tábori lelkész beszámolója követi. További információk: www.mustarmag.ini.hu

Április 29-ig még várják 7. osztályos diákok jelentkezését (csapatonként egy lányt és egy fiút) a Magyar-lengyel: két jóbarát! címmel meghirdetett vetélkedőre, amelyet a Soproni Magyar-Lengyel Társaság és a Földrajz-Történelem tanári munkaközösség szervez. A résztvevők a 99/523-511-es, telefonszámon, vagy a somalen@sopron.hu e-mail címen jelentkezhetnek.

Május 1-5 között újból megnyitja kapuit a Soproni Tavaszi Vásár. A Sopron Plaza területén (Sopron Lackner Kristóf u. 35.) naponta 10-19 óráig várja látogatóit a rendezvény, felnőtteknek 300 Ft, gyermekelnek 150 forintos belépő mellett.

Szakmai nap a vendéglátósoknál Az Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolában jól sikerült szakmai- és diáknapot tartottak.
Díszasztal-terítési verseny mellett a szakma legjobbjai – sommelierek, mesterszakácsok, -cukrászok, borászok – igyekeztek tudásukat átadni a diákoknak, akik bepillanthattak az alkoholos és alkoholmentes báritalok készítésébe, de megismerkedhettek a az igazán jó kávé és tea készítésének titkaival is. Voltak diákprogramok: a játékos vetélkedők, a játszóház, az activity és természetesen a sportversenyek.
Vígh Mikle Sándor igazgató – miközben folyamatosan járta a helyszíneket – szakított időt arra is, hogy a 700 nappali tagozatos tanulót foglalkoztató iskola jövőjéről is szót váltson a vendégekkel. Kiemelve, hogy szeretnék megteremteni annak a lehetőségét, hogy saját konyhájuk főztjét ehessék a diákok és a tanárok, hiszen a feltételek megvannak erre.(Kisalföld)

Kétnapos regionális konferenciának adott otthont a Doborjáni Ferenc Speciális Oktatási Nevelési Intézmény és Gyermekotthon. A több célú gyógypedagógiai intézmények tanácskozásán a gyermekvédelemről, a kollégiumi ellátás szakmai önállóságának lehetőségeiről, a speciális szakiskolák időszerű kérdéseiről, a fogyatékosok szakképzésének törvényi és tartalmi szabályozásáról esett szó.