CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. április 29., hétfő 13:48


Magyar Hidrológiai Társaság ülése a Lővér-

Magyar Hidrológiai Társaság ülése a Lővér fürdőről

    Soproni Területi Szervezetünk április havi ülését a soproni Lővér-fürdőben tartotta, annak jegyében, hogy 10 év után a helyi vízmű kezelésébe került vissza az ágazat.
    A Soproni Fürdőüzemeltető Kft. 2002 március 1-én olvadt be a Sopron és környéke Víz- és Castornamű Rt.-be.


Szabó Ádám  a Fürdő üzemmérnökség vezetője

    Szabó Ádám a Fürdő üzemmérnökség vezetője először a fürdőlehetőségek ifjúságra gyakorolt hatásáról szólt, majd ismertette azt a soproni fürdőtörténeti szakdolgozatot, amelyet egy Berzsenyi gimnáziumi tanuló, Tanay Zsófia állított össze. Az alaposság és a történeti hűség a felnőtteket megszégyenítő színvonalat mutat, cáfolva az ifjúságról néha elhangzó kritikákat.
    Az előadó először az üzemelést nehezítő gondokról, karbantartási, üzemelési és szolgáltatási anomáliákról tartott tájékoztatót, majd fejlesztési terveiről, korszerűsítésről és a szolgáltatás szélesítésének szükségességéről szólt.


Havas András a MHT Soproni területi Szervezetének elnöke és Szabó Ádám

    Jelenlegi állapotában a Lővér uszoda több műszaki problémával küzd: az alumínium burkolatú medence korróziója miatt már közel ötszáz lyuk javítását kellett elvégezni, a klórós levegőben a beton felületek korróziója már a vasalást is elérte, az un. körgyűrű (kb. 1800 négyzetméter víz )szigetelése nem megfelelő, beázik a lapos tető. A Lővér uszoda légterének fűtése nem a jelenlegi merev tetős szerkezet figyelembevételével készült, ezért a légcsere nem hatékony.
    Az előadás alatt az is kiderült, hogy a Lővér fürdőben elmaradt beruházások nehezítik a működést és a vendégszám csökkenése is tapasztalható.

    A fejlődés irányairól is szó esett az ülésen: el kell készíteni a fürdő – műszaki, gazdasági és marketink igényeket figyelembe vévő – fejlesztési terveit. Növelni kell a látogatói létszámot és a szezon időtartamát. A fürdőt szórakoztatóvá tévő programokat kell indítani. Az előadáson a jövőbeni tervek között az is elhangzott, hogy 2002-ben a az uszoda látogatói számára egy 80 méter hosszú csúszda építését is tervezik
Az ülés részvevői ezután megtekintették a fedett uszoda szolgáltatási és kiszolgáló egységeit, megbizonyosodva az előadottak tényleges fennállásán.

Németh Kálmán - T.É.
Fotó: Nagy Árpád