CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. április 30., kedd 21:08


Mustármag majális-Tavaszi Vásár-Magyar-lengyel két jó barát! - Ikva vízminőségi kárelhárítási terv - Az 50-es évek-könyvújdonság

Soproni hírek, események

Mustármag majálist szervez Sopronban a Mustármag Egyesület. A majális helyszíne a Zerge utca 26. szám alatti Evangélikus Vendégház. A program május 1-én 10 órakor áhítattal kezdődik, 10.15 órakor Lechner Aranka gyermekpszichológus tart előadást, az ebédet 13.30-kor ifj. Magassy Sándor tábori lelkész beszámolója követi. További információk: www.mustarmag.ini.hu

Május 1-5 között újból megnyitja kapuit a Soproni Tavaszi Vásár. A Sopron Plaza területén (Sopron Lackner Kristóf u. 35.) a megnyitó május 1-én 14 órakor lesz. A Tavaszi Vásár naponta 10-19 óráig várja látogatóit. Felnőtteknek 300 Ft, gyermekelnek 150 forintba kerül a belépőjegy.

A Soproni Magyar-Lengyel Baráti Kör és a Földrajz-Történelem tanári munkaközösség Lengyelország Május 3-i Alkotmánya ünnepén játékos vetélkedésre hívja a soproni általános iskolák két legjobb 7. osztályos tanulóját!
Mottó: Magyar-lengyel két jó barát!
Helyszín: Kereskedelmi és Iparkamara Székháza, Sopron, Deák tér 14. I. emeleti nagyterem
Időpont: 2002. május 3. (péntek) 15 óra
Témák: Magyar-lengyel történelmi kapcsolatok, Lengyelország ismerete

A különdíj átadására kerül sor  Tanai Anna textilművész részére 2002. május 2-án, csütörtökön 11.00 órakor Győrött, a Xantus János Múzeumban(Széchenyi tér). A különdíjat átadja Ivanics Ferenc és Rechnitzer János.
2002. február 7-én nyitotta meg kapuit Győrött a sokéves hagyományokra visszatekintő Megyei Képzőművészeti Tárlat, ahol a megyénkben élő, alkotó, illetve a megyéből elszármazott képzőművészek szakmai zsűri által kiválogatott munkáit tekinthették meg a látogatók.
A megnyitóünnepségen Rechnitzer János és Ivanics Ferenc különdíjat ajánlott fel annak az alkotónak, akinek műve a legtöbb látogató tetszését elnyeri.

Selmecbányára szervez kirándulást a Scarbantia Társaság és a Soproni Igedenvezetők Köre. A résztvevők Komáromban az Európa udvart, Nyitrán a várat, Selecbányán a bányaszi múzeumot is megtekintik. A május 5-én szervezett csoportos kiránulás tagjai a Mária-Valéria hídon is átkel a hazafelé vezető úton.

Megjelent Gabnai Sándor evangélikus lelkész, Az 50-es évek (újabb adalékok a Soproni Evangélikus Egyházközség történetéhez) című gyülekezettörténeti könyve. Kapható a lelkészi hivatalban és a gyülekezeti iratterjesztésben.

A Magyar Hidrológiai Társaság Soproni Területi Szervezete a Győri Területi Szervezettel közösen előadóülést rendez 2002. május 7-én (kedden), 14.00 órakor.
Helyszín: Soproni MTESZ Székház I. emeleti előadóterme (Széchenyi tér 2.)
Előadás: IKVA VÍZMINŐSÉGI KÁRELHÁRÍTÁSI TERV ISMERTETÉSE
Előadók: Pannonhalmi Miklós Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és  Keserű Balázs Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság