CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 03., péntek 14:17


Elkészült a 85-ös Nagycenk és Pereszteg között-Tavaszi nagytakarítás- Vasast fogadja a Matáv

Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin 2002. május 3. péntek

Átadták ma a 85-ös főút Perszteg és Nagycenk közötti 5,2 tized kilométer hosszú szakaszát. A korszerűsített utat Manninger Jenő politikai államtitkár, valamint Ivanics Ferenc, megyénk közgyűlésének elnöke helyezte forgalomba.

Az első Soproni Asztma Napot rendezi meg május 4-én az Aquarázs Sportegyesület a GyIk-ban. Gyermekprogramok, orvosi előadások, vetélkedők várják az érdeklődőket. A nap folyamán ingyenes allergia-teszt és légzésfunkció vizsgálat kérhető. A szervezők jótékony célú adományokat is várnak, a nap zárása pedig egy Garden-Party, melynek bevételét a "Gyógyuljunk Sporttal "Alapítvány javára ajánlja fel az egyesület.

Egynapos kirándulást szervez Selmecbányára május 5-én vasárnap a Scarbantia Társaság és a Soproni Idegenvezetők köre.

Kerékpártúrát szervez a Scarbantia Társaság a római kori Borostyánkő út és a Liszt Ferenc túraútvonal burgenlandi szakaszainak ünnepélyes megnyitására. Az új kerékpárutakat május 4-én szombaton 11.00 órakor adják át Doborjánban, Liszt szülőfalujában. A soproni kerékpárosok reggel fél nyolckor a Fő téren találkoznak. Bővebb információ: 311-327 vagy 321-129.

A városüzemeltetési kft munkatársai ma Felsőlövér, Hársfa, Zerge, valamint a Tünde u-ban helyeznek el konténereket.

Ismét valétálási felvonulás helyszíne lesz Sopron holnap 15.00 órától. Az egyetemisták a Bajcsy-Zsilinszky útról indulnak, majd a Frankenburg út-Várkerület-Lackner Kristóf utca-Kossuth utca érintésével térnek vissza az egyetemre.

Szeptembertől ismét kosárlabda orientált osztályt indít a Hunyadi Iskolában a GYSEV Ringa és a Soproni Tigrisek. Információ kérhető az 511-060-as telefonszámon.

A Vasas együttesét fogadja a Matáv Sopron labdarúgócsapata ma 17 órától a Káposztás utcai stadionban. A találkozót - amelyen a csapat új vezetőedzője, Bognár György is bemutatkozik - a Magyar 2 élőben közvetíti.