CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 04., szombat 01:19


Sopron kulturális nagykövetei

Fidelissima-siker Salzburgban

Fidelissima-siker Salzburgban

    Nagysikerű hangversenyt adott a soproni Fidelissima Kórus az elmúlt hét végén Salzburgban. Az Arany János vezette vegyeskar még meglepetést is tudott szerezni a tapasztalt és sokat látott-hallott művészeti igazgatónak: olyan darabot szólaltattak meg Róth Márton orgonaművész közreműködésével, amit még Czifra János sem hallott.
    A Fidelissima Kórus jó híre a jelek szerint távoli földekre is eljutott, egyre másra kapják ugyanis a felkéréseket. Eleget is tesznek a meghívásoknak, s ezzel nemcsak saját hírnevüket öregbítik, hanem a város kulturális nagyköveteivé is váltak.
 ban való fellépésük. A soproniakat a  a salzburgi Dóm zenei igazgatója, Czifra János hívta meg, aki évek óta szívügyének tekinti, hogy évadonként egy-két magyar énekkarnak lehetőséget biztosítson a bemutatkozásra. Palotai Gábor a Kisalföldnek elmondta, ezt a darabot először a soproni Domonkos-templom orgonájának felújítása érdekében szervezett jótékonysági koncerten adták elő, de bemutatják önálló hangversenyükön a Soproni Ünnepi Hetek keretében is.
Nagy Márta
Kisalföld
Fotó: cyberpress