CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 06., hétfő 12:07


Az Ikva Rádió hírei


Ma 17.00 órakor rendkívüli közgyûlést tart Sopron város képviselõ testülete. A napirendi pontok között egyebek mellett szerepel az RDMB Szállodafejlesztõ Kft. alapító okiratának módosítása, a Lõverek városrész és környéke szabályozási tervérõl és helyi építési szabályzatáról szóló rendelet megalkotása.

Villamosítási munkák miatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Nagycenk és Sopron között, mától csütörtökig az esti órákban továbbá: május 13, 27, 28, 29, 30-án.

Az Ikva vízminõségi, kárelhárítási tervét ismertetik az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakemberei holnap 14.00 órakor a METESZ székházban.

A Vöröskereszt világnap soproni programjaként ma délelõtt "Ünnepeld 18. születésnapodat véradással" címmel városi véradási akciót szerveznek a középiskolák 18. életévét betöltött tanulói részére.
Május 8-án, szerdán 9-12.00 óráig "Utcai perselyes pénzgyûjtési" akció lesz a városban, melynek bevételét a mozgáskorlátozott- és egészségkárosodott gyermekek üdülésének támogatására fordítják.
Május 9-én délután Nagylózs és Pinnye községek polgárainak szerveznek véradást a nagylózsi általános iskolában.

A boncolás alkalmával tizenegy különbözõ sérülést találtak Simon Tibor holttestén - tájékoztatta Borbély Zoltán, a Fovárosi Foügyészség szóvivõje az MTI-t pénteken. Elmondta: a boncolási jegyzokönyv alapján nem valószínusíthetõ, hogy az egykori labdarúgó bántalmazásakor a vipera fantázianevû fémeszközt használtak volna. Borbély Zoltán hozzátette: az igazságügyi orvos szakértõi vélemény még nem készült el.

A városüzemeltetési kft munkatársai ma a Kitaibel Pál, Harkai, Malomházi utcákban helyeznek el konténereket.

Szeptembertõl ismét kosárlabda orientált osztályt indít a Hunyadi Iskolában a GYSEV-Ringa és a Soproni Tigrisek. Információ kérhetõ az 511-060-as telefonszámon.