CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2002. május 06., hétfő 15:11


Németh Dóra : kettõ nap kettõ ezüst

Németh Dóra : kettõ nap kettõ ezüst

    Az elmúlt hétvégén Veszprémben rendezték meg az Újonc Vívók Országos Bajnokságát. A leány egyéni küzdelmekben Németh Dóra a Soproni Líceumi Vívóegylet versenyzõje második helyezést szerzett, és a tavalyi bajnoki bronzérmek után még fényesebb érem kerülhetett Sopronba. A vasárnapi csapatbajnokság újabb sikert hozott, s izgalmas csaták után a Homor Marietta, Marton Tamara, Németh Dóra, Németh Fanni összeállítású Leány Kardcsapat a dobogó második fokára állhatott. Az elért eredmények jelzik a soproni utánpótlás erejét, és még hátra van a serdülõ korosztály bajnoksága, ahol további érmekre számíthatunk.

    Szombaton az egyéni versenyszámok küzdelmei kezdõdtek meg a fiúknál és a lányoknál is. Az elõfordulók lebonyolítása után a soproni lányoknál az induló négy versenyzõbõl hárman, a fiúknál mindhárom versenyzõ sikeresen vette az elõselejtezõket és került a 32-es táblára. Aztán bekövetkezett az, amire nem számíthattunk. A fiúknál Betuker Péter, aki a negyedik helyen volt kiemelve vereséget szenvedett, így váratlanul búcsúznia kellett a további küzdelmektõl. Zügn Márton és Pirger Tamás biztosan lépett tovább a legjobb 16 közé, a lányoknál viszont egy soproni mindenképpen kiesésre volt ítélve, hiszen Németh Dóra és Homor Marietta sajnos összekerült a szerencse (szerencsétlenség) következtében. Németh Dóra a papírformát teljesítette és Marton Tamarával együtt jutottak tovább. Zügn Márton és Marton Tamara vereségével aztán kettõ versenyzõnk maradt a nyolcas döntõben Németh Dóra és Pirger Tamás.
Németh Dóra a Honvéd vívóját Dani Dórát gyõzte le, míg Pirger Tamás nagy csatában maradt alul, a Vasas kardozója Szilágyi volt az “erõsebb”, ami a kiváló hatodik helyet jelentette a soproni fiú számára. Németh Dóra továbbjutott az elõdöntõben is, így következett az “aranycsata”. Petõ Réka (Vasas) sajnos jobb volt a döntõben (15-10), de a “meneteléssel” Németh Dóra a soproni vívás eddigi legnagyobb sikerét érte el.

    Vasárnap következtek a csapatküzdelmek. A lányoknak nem kellett selejtezõt vívnia a nyolc közé kerülésért, mivel kiemelt helyen voltak rangsorolva (2.).

4 közé kerülésért : Soproni LVE – UTE 45-42
Elõdöntõ : Soproni LVE – MÁV NTE 45-43

    A döntõben jobbnak bizonyult a Vasas, de az SLVE lányai hatalmas sikert értek el az ezüstérem megszerzésével. A soproni leány kardcsapat tagjai : Homor Marietta, Marton Tamara, Németh Dóra, Németh Fanni. A fiú csapatunk az elfogadható hetedik helyen zárt, hiszen a mezõny kiegyenlítettségére jellemzõ, hogy a négy közé jutásért a végsõ gyõztestõl 45-43-ra szenvedtek vereséget, az 5-6. helyért 45-44-re (!!!) maradtak alul a Honvéd csapata ellen. A hetedik helyezésért nagy fõlénnyel gyõzték le a Veszprém csapatát.

    A Magyar Bajnokság “árnyékában zajlottak a Felnõtt Vidékbajnokság küzdelmei, ahol az alábbi eredmények születtek:

Felnõtt Nõi Kard :

3. Németh Dóra
4. Salamon Klára
7. Horváth Júlia

Bolodár Zoltán