CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2000. május 02., kedd 00:00


A SMAFC feljutott az A csoportba!

SMAFC-ROTO ELZETT-DOMBÓVÁR 78:57

A SMAFC-ROTO ELZETT FÉRFI KOSÁRLABDA CSAPATA A LEGMAGASABB OSZTÁLYBA JUTOTT

SMAFC-ROTO ELZETT DOMBÓVÁR 78:57 (36:28)


Két fordulóval a rájátszás befejezése előtt eldőlt, hogy a SMAFC-Roto Elzett kosárlabda csapata feljutott az A csoportba! Nagyszerű teljesítmény ez, ismerve a körülményeket, azt, hogy idegenlégiós nélkül, csupán magyarokkal és soproniakkal megszületett ez a sportsiker. Már eddig is voltak rész-sikerek, de mostanra érett meg a társaság "CSAPATTÁ", és érte el ezt az eredményt.

Pedig nem úgy indult a találkozó, hogy sima győzelem lesz, mert a kezdeti görcsös játék 7:0-s vendég vezetést jelentett. Aztán fokozatosan megnyugodtak a fiúk, és már 10:9-re ők vezettek. Itt a mérleg nyelve billegett, és hol az egyik, hol a másik csapat szerzett előnyt. Ekkor Szlávik J. remek hárompontosainak örülhettünk, de Mogyorósy is remekül dolgozott a palánk alatt. A félidő végére azonban sikerült átvenni a vezetést nyolc ponttal, ami fontos volt a továbbiak miatt. A végére legalább 14 ponttal kellett győzni ahhoz, hogy a Dombóvárral az oda-vissza eredmény pozitív legyen.

A második félidőben fokozatosan nőtt az eredmény, hiszen a vendégek rossz százalékkal dobtak, és már védekezésük is kihagyott. A soproni fiúk ekkor már megnyugodtak, és főleg Vavra P. beállása után fölénybe kerültek Molnárék. Kicsit bosszantó volt Pojbics sorozatos személyi dobás hibázása, de most már ez sem számított. Az ellenfél sorozatos faultolása miatt a hazaiak könnyű pontokhoz jutottak, és már csak a fölényes győzelem pontkülönbsége volt a kérdés. Gyors, látványos játék következett, ami remekül szórakoztatta a közönséget. A végső sípszó után a csapat boldogan borult össze a pálya közepén, és ünnepelte az A csoportba jutást. Gratulálunk!

SMAFC: Palotai P. 6/3, Pojbics 13, SZLÁVIK J. 20/12, MOGYORÓSY 17, Molnár 10, Cs: VAVRA p. 10, Preiner 2, Kotlik -. Edző: Sterbnz László.

Dombóvár: Palogh Z. 10/6, Szőke 8, Tamás 2, ÉRSEK 16/3, VAVRILOVIC 15, Cs: Balogh L. -, Trupp 2, Panta 4, Szili -, Veréb. Edző: Bálint József.

Tvordy György