CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 09., csütörtök 19:13


Az Ikva Rádió hírei

Igazi sztárt szerzõdtetett a GYSEV-Ringa nõi kosárlabda csapata: a bosnyák Razija Mujanovic 203 centi magas, az elmúlt évtizedben a jugoszláv válogatottal olimpiai, valamint vb- és Eb-ezüstérmet nyert, klubjaival összesen 4 BEK-gyõzelem részese volt. Az új szerzemény a jövõ héten csatlakozik a bajnoki címre esélyes együtteshez. A zöld-sárgák pénteken kezdik három gyõzelemig tartó elõdöntõ-sorozatukat a Szekszárd ellen, a hazai elsõségrõl a május 25-én rajtoló - a papírforma szerint GYSEV-Pécs - párharc dönt majd.

A Nyugat-Dunántúli Fejlesztési Tanács által alapított "Év Kutatója" díjat az idén megosztva kapta Végh Károly kõszegi és Szarka László soproni tudós.

A soproni középiskolákban szombaton búcsúznak a végzõsök. Kivétel a Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola, ahol a ballagás pénteken délután négy órakor lesz.

Villamosítási munkák miatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat Nagycenk és Sopron között az esti órákban május 13, 27, 28, 29, 30-án.

Szeptembertõl ismét kosárlabda orientált osztályt indít a Hunyadi Iskolában a GYSEV Ringa és a Soproni Tigrisek. Információ kérhetõ az 511-060-as telefonszámon.

Mindszenty József bíboros halálának évfordulóján emlékhangversenyt rendez a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Énekkar. Vendég a Törökbálinti Férfikar. A koncertet szombaton este fél nyolckor a Szent István templomban rendezik.