CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 13., hétfő 20:15


Sétahajó- és jachtkikötõ- Tûz a kilátónál - Küldöttgyûlés a kamarában- Lengyel és erdélyi mûvészetrõl

Soproni hírek, események

Sétahajó- és jachtkikötõ ünnepélyes átadására került sor Fertõrákoson szombaton. Az avatón jelen volt Barsiné Pataki Etelka bécsi nagykövet és Ivanics Ferenc a Gyõr-Moson-Sopron megyei Közgyûlés elnöke. A Széchenyi terv 30 milliós támogatását is igénybe vevõ családi vállalkozásban épített kikötõ a fertõ tó magyarországi partszakaszának egyik legfontosabb beruházása. A kikötõavatás része volt a fertõrákosi búcsúnak.

Égett az aljnövényzett Nem ismert az oka annak a tûznek, amely a sopronbánfalvi Gloriett-kilátónál keletkezett a hét végén. A tûzoltók több órás munkával tudták eloltani az égõ aljnövényzetet.

Haláljog a címe Jelenczki István filmjének, amelyet május 15-én, szerdán 17.30-kor láthat a soproni közönség a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében. A rendezvényt a Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) közösen szervezi.

Küldöttgyûlés a kamarában. Megtartotta ötödik küldöttgyûlését a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara.  A küldöttek elgogadták a beszámolót, megvitatták és jóváhagyták a ezévi munkatervet és javaslatot fogadtak el arra vonatkozólag, hogy tudományos elemzés készüljön az uniós csatlakozás helyi vállalkozásokra és a városra gyakorolt jövõbeni hatásáról

Május 18-án, szombaton, 16 órakor a BDEG Líceum dísztermében a filmvetítés kapcsán Az eutanáziáról témában kerekasztal beszélgetésre hívják az érdeklõdõket.. A Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) szervezte beszélgetést vezeti: Jelenczki István filmrendezõ. Meghívott vendégek: dr. Papp Lajos, szívsebész professzor, dr. Vezsenyi Károly intenzív terápiás fõorvos.

A Magyar-Lengyel Baráti Kör május 15-én, szerdán 18 órakor a Várkerület 19. szám alatt A lengyel és erdélyi mûvészet párhuzamai címmel rendez elõadást. Elõadó: Sarkady Antal.

Megjelent Gabnai Sándor evangélikus lelkész, Az 50-es évek(újabb adalékok a Soproni Evangélikus Egyházközség történetéhez) címû gyülekezettörténeti könyve. Kapható a lelkészi hivatalban és a gyülekezeti iratterjesztésben.