CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 15., szerda 11:41


Erkélybaleset a lakótelepen-Jubilált a Csökkent Munkaképességűek és Rokkantnyugdíjasok-Tisztifőorvosi találkozó-Templomos Napok Bánfalván

Soproni hírek, események

Erkélybaleset a Jereván lakótelepen A Kisalföld értesülései szerint egy elrozsdásodott erkélykeretből kilazult mellvédüveg okozta a tegnapi Jereván-lakótelepi balesetet, amelyben egy idős asszony a földszinti erkélyről a járdára zuhant. Megdöbbentő és szívszorongató abba belegondolni, hogy ez az eset, akár egy negyedik emeleti erkélyen is megtörténhetett volna, illetve hogy kisgyerekek is eddig önfeledten játszottak a zártnak hitt erkélyeken.
A balesetet szenvedő hölgy csuklótöréssel "úszta meg" a zuhanást.
Kelemen Imre a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezető-igazgatója az üggyel kapcsolatban a Kisalföldnek elmondta, hogy a húsz évvel ezelőtt megépített erkélyek legalább öt éve karbantartásra szorulnak. Mindamellett a saját tulajdonú lakások állapotáért a lakók felelnek, kivéve a külső munkálatokat, amelyeknek megszervezésében már a közös képviselőnek is illik részt vállalnia.

A Csökkent Munkaképességűek és Rokkantnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének  elnöke Világos Katalin  és Tengerdi Antal alpolgármester mellett Földes Tamás a Szociális Foglalkoztató igazgatója is köszöntötte a szervezet fennállásának 10. évfordulóját hétfőn ünneplő egybegyűlteket a GYIK-ban. Az egyesület tagjainak munkáiból, akik között még Erdélyből érkezettek is voltak, a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban tartott ünnepségen tárlat is nyílt.

Tisztifőorvosi találkozónak ad otthont a Hotel Szieszta. Az országos rendezvényen a szakma aktuális kérdéseit vitatják meg az országos rendezvény résztvevői.

Haláljog a címe Jelenczki István filmjének, amelyet május 15-én, szerdán 17.30-kor láthat a soproni közönség a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) dísztermében. A rendezvényt a Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) közösen szervezi.

A Magyar-Lengyel Baráti Kör május 15-én, szerdán 18 órakor a Várkerület 19. szám alatt A lengyel és erdélyi művészet párhuzamai címmel rendez előadást. Előadó: Sarkady Antal.

Templomos Napokat rendez Sopronbánfalván május 18-20 között a Bánfalváért Baráti Kör, amelyet május 17-én, pénteken az Árpádkori Templomnál 17 órakor kezdődő, középkori hangulatot idéző zenés családi est előz meg. Közreműködnek a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum kórusa, a bánfalvi óvodások és a Bánfalvi Szvivárvány Kórus. Május 18-án, szombaton a Hegyi-templom díszkivilágítása alkalmából a Soproni Városi Fúvószenekar ad koncertet. Pünkösdhétfőn hagyományőrző zenés program várja a Bánfalvára látogatókat.
A rendezvény részletes programja a Programajánló oldalain található.

Május 20-án, Pünkösdhétfőn a Fertő-Hanság Nemzeti Park Központjában, a Kócsagvárban szabadtéri istentiszteletet tart a soproni református gyülekezet. Az immár hagyományossá vált pünkösdi szabadtéri istentiszteletre szeretettel várják a Sopron-Kapuvár közötti térségben szórványban élő reformátusokkal együtt  a más vallású érdeklődőket is. Rossz idő esetén az úrvacsorás istentiszteletet a Kócsagvár épületében tartják meg.
A soproni református templom (Deák tér 2.) elől 8.45-kor autóbusz indul Sarródra, hideg élelmet mindenki hozzon magával.

Május 18-án, szombaton, 16 órakor a BDEG Líceum dísztermében a filmvetítés kapcsán Az eutanáziáról témában kerekasztal beszélgetésre hívják az érdeklődőket.. A Bencés Diákszövetség Soproni Szervezete és a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) szervezte beszélgetést vezeti: Jelenczki István filmrendező. Meghívott vendégek: dr. Papp Lajos, szívsebész professzor, dr. Vezsenyi Károly intenzív terápiás főorvos.

Megjelent Gabnai Sándor evangélikus lelkész, Az 50-es évek(újabb adalékok a Soproni Evangélikus Egyházközség történetéhez) című gyülekezettörténeti könyve. Kapható a lelkészi hivatalban és a gyülekezeti iratterjesztésben.