CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 17., péntek 14:05


Ágfalva-Fertőszentmiklós-Nagycenk-Bánfalva

Sopron környéki hétvégi rendezvények

Sopron környéki  rendezvények

Ágfalván az 1921-es emlékmű és a templom ünnepélyes díszkivilágításának avatása lesz ma 19 órakor. A hagyományoknak megfelelően pünkösdhétfőn délután fél háromkor ökumenikus istentiszteletre kerül sor a lépesfalvi (Loipersbach) evangélikus templomban. Pünkösdhétfőn 10-20 óráig Ágfalva és Lépesfalva között a B20-as határjelnél a gyalogos és biciklis forgalom számára ideiglenesen a határt is megnyitják.

Kilencedik alkalommal rendezik meg Fertőszentmiklóson a Szentmiklósi Napokat. A május 17-től 19-ig tartó pünkösdi fesztiválon bábszínház, dzsezzbalett, halászlé- és gulyásfőzés, sörsátor várja a szórakozni vágyókat.

Nyitott napot tart a múzeumi világnap alkalmából a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum. Május 18-án, 10 és 18 óra között a múzeum munkatársai vezetésével a látogatók megismerkedhetnek a közgyűjtemény restaurátori műhelyében, a könyvtárban zajló munkákkal, az állandó és ideiglenes kiállítások kulisszatitkaival.

A Fiatalokkal Európáért Alapítvány szervezésében "A határtalan régióért" címmel osztrák.magyar repülős Európa-napot rendeznek május 20-án 10 órakor a fertőszentmiklósi Meidl-repülőtéren. Az egész napos program alatt gulyás-, és halászléfőzés és repülőmodellező-kiállítás és művészeti csoportok előadására  is sor kerül. Délután 2-kor Besenyei Péter műrepülő és világ- és Európa-bajnok műrepülő show-ját tekinthetik meg az érdeklődők, 16 órakor "EU-fória" címmel EU-s fórum kezdődik.
(Kisalföld)  
Vidám családi délutánra várják ma a szórakozni vágyókat 17 órakor a bánfalvi Mária-Magdolna templom tövében. Közreműködnek: a Berzsenyi Dániel Líceum kórusa, a bánfalvi óvoda-Bánfalvi Kórus, Lőrincz Rozika mesemondó,  Wolf Andrea néptánctanító .