CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. május 18., szombat 00:58


Templomos Napok Bánfalván- első nap

Templomos Napok Bánfalván

    Sorolhatnánk, hogy – személytől, hangulattól függően – kire mi hatott, kinek mi tetszett a leginkább: az ősi hely érezhetően tiszteletet parancsoló történelmi időkből üzenő szellemisége, vagy az immár az 1999 óta a Bánfalváért Baráti Kör által megteremtett és következetesen továbbvitt hagyomány, vagy az éneklés közös öröme, vagy akár a tánc felszabadult vidámsága.

Igrecz Katalin, a Bánfalváért Baráti Kör elnöke

    A felsoroltak bármelyikében – akár egyszerre mindben – lelték is kedvüket a Templomos Napok nyitó rendezvényének az elődök által építtetett Árpád-kori templom árnyékában összegyűlt résztvevői, mégis a legjobb annak a megtapasztalása volt, hogy az egymásra-figyelés és az egymáshoz-fordulás mind az igazán lényegesre és megőrizendőre irányította kicsik és nagyok figyelmét.

    A bánfalvi óvodások ütő-, zörgő-hangszeres indulója, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum diákjainak csengő hangja, a Bánfalvi Kórus dalai, Lőrincz Rozika meséje és bábjátéka, a közös tánc Wolf Andrea veztésével, a finom bor és pogácsa ünnepet varázsolt a kis térre.
 

 
 
 

    A zenés, vidám családi együttlét a templomba hívogató harangszóig tartott, hogy a mai jókedvet, együttlétet, egymást segítő közösséget Isten házában is megköszönhessék a bánfalviak, annak, akinek kell és ahogyan illik; ünnep előtt, ünnep alatt és ünnep után egyaránt, de kiváltképp templomos ünnepen, olyanon, amilyenek csak az igazi ünnepek lehetnek, olyanon, amitől igaziak az ünnepek.

    A bánfalvi Templomos Napok szombaton folytatódnak: 19 órakor a Hegyi templom díszkivilágításának ünnepélyes felavatására vár szeretettel mindenkit a Bánfalváért Baráti Kör.

té  
A  Templomos Napok további részletes programjai