CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 18., szombat 01:18


Felmérés a honvédsírokról-Falumúzeum-Környezetvédelmi tábor-Meghalt Gink Károly-Stephanus-díjak

A Nyugati Kapu heti hírei

Felmérés a honvédsírokról. A Kossuth-év alkalmából a Győr-Moson-Sopron megyei, 1848-49-es honvédsírokról készítenek fel-mérést a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár helyismereti részlegének munkatársai. A munkát segítőktől az információkat a következő telefonszámon várják: 96-328-231.

Falumúzeum Vásárosfaluban. A tervek szerint a volt tejcsarnokban kap helyet az összegyűjtött anyag, a beruházás tízmillió forintba kerül, a kialakítást jövőre kezdené el az önkormányzat.

Öt országból nyolcszáz eb CAC-kutyakiállítás volt Mosonmagyaróváron. A rendezvényen 129 Hungária-fajtagyőztes, 123 Hungária Príma Junior és 281 CAC-győztes címet osztottak ki.

Környezetvédelmi tábor A Pisztráng Kör Egyesület duna-szigeti táborhelyére szervezi környezetvédelmi táborát június 25-től. Német nyelvi sporttáborba július végén várják az érdeklődőket. Október végéig természetismereti kenutúrákat szerveznek kezdő és haladó evezősöknek. Információ a 207-367 és a 06-20-356-2068-as telefonszámokon kérhető.

Meghalt Gink Károly Nyolcvanéves korában meghalt Gink Károly Balázs Béla-díjas, Érdemes művész, aki 1997-ben átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét is. A magyar fotóművészet klasszikus alkotója Ivánban született.

Stephanus-díjak Hétfőn kezdődött, és ma estig tart Budapesten a jubileumi, tizedik Szent István Könyvhét. Átadták a Stephanus-díjakat azoknak a szerzőknek, akik magyar nyelven megjelent írásaikban az egyetemes, keresztény-európai kultúra értékrendjét magas színvonalon közvetítették az olvasóknak. Teológiai kategóriában Jakubinyi György erdélyi érsek, irodalmi kategóriában Molnár Tamás New York-i filozófus kapta a díjat.

Vásár a Rábaközben Pénteken 10 órakor kezdődött Csornán, a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskolában a Rábaközi Kiállítás és Vásár. Vásárzárás május 19-én 18 órakor.

Konferencia a gyermekekért. Szolgáló szeretettel – a gyermekekért címmel rendeztek konferenciát Budapesten a hátrányos helyzetű, nehéz sorsú gyermekekért végzett tevékenységről.

Elbírált fellebbezések A múlt héten kapták meg az érintetteknek azt a levelet, amelyben a középfokú iskolák értesítik őket a felvételin elért eredményről. A fellebbezéseket május 22-ig bírálják el az intézmények fenntartói.