CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 24., péntek 15:43


A Nyugati Kapu heti hírei

Segítõ telefonok
A Magyar Vöröskereszt új adománygyûjtõ akciót indított a szociálisan hátrányos helyzetû, fogyatékos, krónikusan beteg gyerekek nyaraltatására. A június 30-ig tartó idõszakban ilyen fiatalok nyári táborait, kirándulásait  százszáz forinttal támogathatják mindazok, akik felhívják a Matáv adományvonalát, az 1788-as számot.

Lilienfeldi mûvészfórum
Mától az ausztriai Lilienfeldben, Mosonmagyaróvár partnervárosában lesz mûvészfórum. A háromnapos rendezvényen – a cisztercita rendi apátsági kolostor alapításának 800 éves évfordulójára is emlékeznek – a Lajta-parti várost Varga György festõmûvész képviseli.

Kisalföldi Fotószalon
Jövõ péntekig még látható a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban a Kisalföldi Fotószalon címû tárlat, amelyen képeikkel gyõri, soproni és mosonmagyaróvári alkotók mutatkoznak be.

Vadászkürtverseny
Holnap tartják az ausztriai Oberwölblingben – St. Pölten és Krems között – az alsó-ausztriai vadászkürtversenyt. A rendezvény már a harmincharmadik lesz.

Nyertek a tõkés récék
Az Európai Vadászszövetségek Szövetsége pályázatot írt ki az ezredforduló elsõ természetvédelmi bélyegére. A pályázatot Valaczkai Erzsébet festõmûvész   nyerte meg tõkés récéket ábrázoló képével.

Bemutatkoznak Pezinokban
Mosonmagyaróvári heteket rendeznek a szlovákiai Pezinokban június 6. és 21. között. Lesz fotókiállítás, sportversenyeket tartanak, fellép a Hot-Drums ütõegyüttes, a Halmos Énekegyüttes, játszik a Desszert, mûsort ad a  Lajta Néptáncegyüttes. Magyarországot és Mosonmagyaróvárt a Tourinform-iroda népszerûsíti a rendezvényen.

Jubileumi küldöttgyûlés
Jubileumot ünnepel a Magyar Bélyeggyûjtõk Országos Szövetsége. A szövetség – 1952-ben alakult – küldöttgyûlését holnap tartja Budapesten.

Tengerrõl tengerre
Ezzel a címmel jelent meg a Mûhely új  száma. A  kulturális folyóirat. Összeállítása mindazoknak szól, akik szeretik a természetet, sok-sok szállal kötõdnek hozzá.

Két ország élén
Háromfordulós történelmi versenyt rendez az Oktatási Minisztérium a Lengyel Intézettel közösen. A történelemverseny Báthory István életérõl és munkásságáról szól. Az elsõ fordulóra szeptember 30-ig várják a középiskolák csapatait. Információ a rendezõk honlapján található; érdeklõdni lehet a 20-396-7603-as telefonszámon is.