CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 27., hétfő 12:53


Környezeti erõforrások-Kerékpártúra-Regionális pályázatok-IPA ajándék

Soproni hírek, események

A május 24-26 között megtartott III. Bányász-Kohász-Erdész találkozónak programjai között, a pénteki megnyitót követõen emlékfaültetés, majd szombaton a környezeti erõforrások hasznosítását taglaló konferencia is tartozott. Ez utóbbi az emberiség alapvetõ problémájának megoldására, a nyersanyag-tartalék és a fosszilis üzemagyag-készlet környezetbarát és megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésének problémakörét is tárgyalta, amely nem csak technikai, de egyben gondolkodásbeli és különbözõ gazdasági érdekszférákat érintõ globális kérdés.

Kerékpártúra. Hatszázhúszan vettek részt a Vas- és Villamosipari Szakképzõ Iskola és Gimnázium által szombaton megrendezett családi kerékpártúrán. A tinegyedik alkalommal megrendezett túrán a támogatók által felajánlott egymillió forint értékû ajándékok kerültek kisorsolásra.
A nevezési díjakból befolyt százezer fortintot a szervezõk a soproni Erzsébet-kórház gyermekosztályának javára ajánlották fel.

Rendõrök ajándéka. A Lackner napok keretében az IPA nemzetközi rendõrszervezet megyei és soproni képviselõi ajándékot adtak át a lakótelepi iskola lakóinak. Abiztonságos kerékpáros közlekedéshez elengedhetetlen biciklis sisakot a német rendõrök és támogatók ajándékozták az IPA helyi szervezetének abból az alkaolmból, hogy Sopron IPA-város lett.

Regionális pályázatok. Még egy hét áll rendelkezésre, hogy az önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások pályázatot nyújtsanak be a fejlesztési elképzeléseik megvalósítására a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz (Sopron, Uj, u, 12).
Az Euirópai Unió struktúrális alapjaira való felkészülés jegyében összesen 7 intézkedésre pályázhatnak nonprofit szervezetek.
Információk: naponta 10-14 óra között 99- 512-910, vagy a palyazat@westpa.hu címen.
(Kisalföld)