CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2002. május 27., hétfő 21:13


A felhők 'lélektana'

A légkörzés tudományosan és...

A felhők "lélektana"


Kedves Ivan! Szeretett Mindannyian!


Ma délután, amikor akasztottam ki az erkélyre száradni a vállfára tett ingeket, pólókat, többször is megnéztem a felhőket, örülvén: vannak - nem egysíkú kék az ég, nem is borult-szürke, hanem változatos, gyönyörködtető.

A "nagy buggyos" cumulusoktól a fátyolfelhőig többféle típus felvonult; az ég egy kisebb, távoli részén még aprócska bárányfelhők is képviseltették magukat.


A felnők és a szerelem


A felhőket nézve mindig feltámad bennem az érzés: "nem szabad" bennük egyedül gyönyörködni! Gyorsan hívni kell társunkat, belekarolni, egymásnak dőlni, s úgy szemlélni, kettesben, emelkedett, "lebegő" lélekkel a földi légkörzés párájának eme páratlan csodáit!


A felhők és Isten


A felhőkről azonban mindig a Teremtő, Kormányzó, a Legfelsőbb Építőmester is eszembe jut, egyrészt, mert ő is épp ilyen rejtélyes, megfoghatatlan, másrészt, mert hatására formálódnak a felhők is, mi magunk is.


A felhők, a Mester és a szerelem


S természetesen a szerelem is az Ő kedvére pezsdül, hevül, mert hát Ő adományozta Ádámnak Évát...


* * *


A víz a Földön és a Föld fölött környezetvédők komoly aggodalma mellett rója köreit, de semmit nem "törődik" vele, kinek jut eszébe róla szerelem, kinek Isten, kinek a légkör felmelegedése... Talán az "ufonauták" is csak azért "járnak ide", hogy csodálatos formákat öltő lebegő vizünkben gyönyörködjenek? Esetleg ellopkodnak egy-két buggyos felleget atomerőművük hűtéséhez?...

- gyöngyös -