CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 28., kedd 12:44


Az Ikva Rádió hírei


Május 30-án, csütörtökön ismét ülésezik Sopron város közgyűlése. A napirendi pontok között egyebek mellett szerepel a parkolóhely létesítésről alkotott rendelet módosítása, beszámoló Sopron város zöldterületeinek, parkjainak állapotáról és a város nagyberuházásainak helyzetéről.

A Vöröskereszt soproni szervezete ma délután Fertőszentmiklós segítőkész polgárait várja véradásra az egészségházba, május 30-án csütörtökön délelőtt a SOFÉS Rt, a FALCO Rt, a Lővér Sütő Rt és a Határforgalmi kirendeltség munkatársainak szerveznek véradást a területi vérellátó intézetben Sopronban a Győri u. 15. szám alatt.

A Rendészeti Szakközépiskola rendőr hallgatói forgalomirányítási gyakorlatot hajtanak végre ma, holnap és holnapután 8.00-13.00 óra között Sopron területén, az alábbi útkereszteződésekben: Csengery-Arany JÁnos Csengery-Csatkai Kossuth u.-Wesselényi utca. Kérjük a közlekedőket, hogy a jelezett kereszteződésekben fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A városüzemeltetési kft munkatársai ma az Agyag, Ív, Szőlős, Aranyhegy és Rákosi utcákban helyeznek el konténereket.

Vidéken elsőként Sopronban hoztak létre helyettes szülői hálózatot. A városban jelenleg öt család áll készenlétben, hogy ha kell, bármikor befogadjanak egy, vagy akár több olyan gyermeket, akik családja krízishelyzetben van.

Berecz András népdalénekes lesz a Kurucdombi Fiókkönyvtár vendége június 12-én szerdán 15.00 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Rozália út 3.sz. alatti intézménybe ebben az időpontban.

A Soproni Zsidó Hitközség gyászünnepélyt tart június 30-án, vasárnap 11.00 órától a soproni zsidó temetőben. Arra az 1640 elhurcolt és többségükben Auschwitzban elpusztított emberre emlékeznek, akik 58 éve estek áldozatul a II. világháború pusztításának.