CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. május 30., csütörtök 09:24


Nemzetközi Munkaügyi Konferencia - MKDSZ taggyûlés - Haydn ünnepség Fertõdön - Szakmai út Cesky Krumlov-ba - Hüllõ- és díszhalkiállítás - Pályázat

Soproni hírek, események

Nemzetközi Munkaügyi Konferenciának ad otthont Sopron május 29-31 között. A megvitatásra kerülõ témakörök között a mukaügyi hivatalok EU-val történõ együttmûködése, a partnerség stratégiai pontjai az EFQM-Model keretén belül, a magyar munkaerõpiac non-profit szervezetei szerepelnek. Horvát, német, cseh, lengyel, szlovák, szlovén prezentáció, soproni városnézés, poncichter est és borkóstoló is a program részét képez

A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség Soproni Csoportja május 27-én taggyûlést tartott. Földes Tamás a helyi szervezet vezetõje beszámolt a megyei elnökségi ülésrõl. A taggyûlés témái voltak – többek között – az õszi önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdések: az együttmûködés lehetséges partnerei, és a jelöltek személye

Cesky Krumlov (Krummau) cseh városba szervez tanulmányutat a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara. A turizmus és az építõipari szakosztály tagjai számára június 6-án szervezett szakmai út célja a sikeresen mûködõ cseh város idegenforgalmi és mûemlékvédelmi tevékenységének és városmarketingjének megismerése, tapasztalatok gyûjtése. A tanulmányútra a kamara tagjai mellett meghívót kaptak Sopron város önkormányzati képviselõi és a város idegenforgalmi életében szerepet vállaló szakemberek.

A fertõdi Muzsikaház lesz a helyszíne a május 31-én, pénteken, a 16.30-kor kezdõdõ Joseph Haydn halálának évfordulójára rendezett emlékünnepségnek. A jeles alkalomra a fertõdi Zeneiskola vetélkedõt és növendékhangversenyt is hirdetett.

Hüllõ- és díszhalkiállítás. A Gyermek- és Ifjúsági Központban május 28 és június 9 között naponta 9-18 óra között hüllõ- és díszhal-kiállítás várja a látogatókat..

Egyéni vállalkozói igazolványok. 2002. június 30-ig kell kicserélni a 2000. november 1. elõtt kiadott vállalkozói igazolványokat. Az igazolványcserét az okmányirodákban végzik. Az ingyenes igazolványcserét a megadott határidõt elmulasztóknak új vállalkozói iagzolványt kell váltani. Sopron Város Kereskedelmi és Iparkamararája a nyomtatványok kitöltésében a Sopron, Deák tér 14. szám alatti székházában (tel: 99/523-570) segítséget ad.

Regionális pályázatok. Május 31-ig adhatják be az önkormányzatok, civil szervezetek, vállalkozások pályázatukat fejlesztési elképzeléseik megvalósítására a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz (Sopron, Uj, u, 12).
Az Euirópai Unió struktúrális alapjaira való felkészülés jegyében összesen 7 intézkedésre pályázhatnak nonprofit szervezetek.
Információk: naponta 10-14 óra között 99- 512-910, vagy a palyazat@westpa.hu címen.