CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. jĂşnius 01., szombat 11:01


Magyar Nőorvos Társaság Észak-dunántúli Szekciójának ülése -Szív a Szívért Alapítvány - Rotary International a hallássérültekért - A konferencia-központnak el kell készülnie - Széchenyis sportolók

Soproni hírek, események

A Magyar Nőorvos Társaság Észak-Dunántúli Szekciójának I. Tudományos ülésének adott helyet Sopron május 31-én. A régióhoz tartozó négy megye – Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém – szülész-nőgyógyász orvosainak érdeklődése, az előadók nagy száma gazdag tudományos programot eredményezett. A rangos szakmai rendezvényről olvasóinkat bővebben is tájékoztatjuk.

Szív a Szívért Alapítvány kuratóriumi ülésére kerül sor ma Sopronban, amely a szívátültetettek és orvosaik közös megbeszélésének is alkalma lesz. A szakmai rendezvény után, az ország minden részéről érkező a résztvevők Sopronnal és környékével ismerkednek.

A Széchenyi István Gimnázium alapításának 150 évfordulója alkalmából meghirdetett rendezvénysorozat részeként június 1-én, a volt széchenyisták közül a sportolók adtak tak találkozót egymásnak az alma-mater -ban. A tíz órakor kezdődő programban élménybeszámoló és kosárlabda-mérközés is szerepel, a meghívott vendégek között Tihanyi József volt atlétaválogatott és Keglovits László labdarugó olimpiai bajnok is szerepel.

A konferencia-központnak el kell készülnie a határidőre, ez fontos várospolitikai kérdés. A polgármester ennek érdekében együttműködést és fokozott munkatempót kér az érintettektől. A tervező, a bonyolító, a kivitelező a Pro Kultúra Kht. vezetői, felügyelő-bizottságának tagjai és városi vezetők közös tárgyalást követően állapodtak meg abban, hogy a konferencia-központ augusztus végi átadásának érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek. A "konstruktív vita" folytán elhangzott, hogy várospolitikai szempontból rendkívül fontos a határidő betartása, amint azt dr. Gimesi Szabolcs a Kisalföldnek nyilatkozta: az Önkormányzat, a"legerősebb módszerekkel", akár önkormányzati biztos kirendelésével is élni fog, ha a helyzet úgy kívánja.(Kisalföld)
(Mint köztudott a kivitelező a közelmúltban jelentette be, hogy a jelentős – többek között, Széchenyi terv-, Phare-, önkormányzati támogatással megvalósuló – konferenci-központ augusztus 20-ai műszaki átadásának határidejét nem tudja tartani.)

A Soproni Erdélyi Kör a trianoni békeszerződés megkötésének évfordulójára emlékezik június 4-én, kedden, 18 órakor, a Millenniumi Emlékműnél, a Barátság-parkban, amelyet a Hűség-zászlóhoz vezető, békés felvonulás követ.

A Rotary International jóvoltából több mint hárommillió fortint értékű hallásmérő szobát kapott a soproni siketek és nagyothallók intézete. Dr. Józan Tibor a beruházás szervezése és lebonyolítása érdekében létrehozott munkacsoport vezetője a Kisalföldnek elmondta, hogy a beruházással megvalósulhat a Tóth Antal Iskola növendékeinek helyben történő audiológiai ellátása. A megfelelő technikai háttérrel lehetővé válnak azok az eddig csak kórházban elvégezhető, precíz méréssorozatok, amelyek a hallás javulásáról, illetve romlásáról nyújtanak információkat.

Sz. Nagy Sándor festőművész-restaurátor rajziskolája növendékeinek munkáiból nyílik ma tárlat a Várkerület 19. szám alatti Várkerület Galériában. Horváthné Kovács Csilla, Németh István, Rajczi János, Török Béla bemutatkozó tárlatát Tengerdi Antal alpolgármester nyitja meg.