CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. jĂşnius 04., kedd 14:02


Az Ikva Rádió hírei


Az Ünnepi Könyvhét megyei megnyitó rendezvénye lesz holnap 17.00 órától a Pannonia Med Hotel Konferencia termében. Ünnepi köszöntőt mond Ivanics Ferenc a megyei közgyűlés elnöke és Horváth Csaba a városi könyvtár igazgatója. Vendég a "Műhely" kulturális folyóirat három alkotója. Beszélgetőtárs Tölli Balázs, a Líceum igazgatója. Közreműködnek a Líceum diákjai.

A Gysev Igazgatóság értesíti az utazóközönséget, hogy a Sopron-Szombathely vasútvonal villamosítási munkái miatt Sopron - Bük és Lövő állomások között az esti órákban az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.

Holnap leszerelik a toronydarut a kulturális és konferencia központ építkezésén. Várhatóan reggel 8.00 órától délután hat óráig lezárják a Templom utca, Fegyvertár utca, Petőfi tér és Széchenyi tér közötti szakaszt.

Éles lövészetet tartanak ma 8.00-órától 13.00 óráig a Harkai Katonai lőtéren /még 17, 18-án 13.00-16.00 között/.

A soproni Erdélyi kör a Trianoni békeszerződés megkötésének évfordulója alkalmából megemlékezést tart ma a Barátság Parkban. A megemlékezést a Hűség zászlóig tartó békés felvonulás követi.

a Vöröskereszt Soproni Szervezete Nagycenk község lakóit várja véradásra ma 16.00-tól 19.00-ig az általános iskolában. Június 6-án, csütörtökön a Petőháza Cukor Rt dolgozói és Petőháza község segítőkész polgárai adhatnak vért a Cukorgyár Kinizsi termében 12.00-től 16.00 óráig.

Sopron himnuszát hallgathatják meg az érdeklődők június 8-án szombaton 16.00 órakor az evangélikus templomban. A szöveg Sarkady Sándor alkotása, a zenét Soproni József szerezte.

Sopronban fontos várospolitikai kérdés, hogy a kulturális és konferencia központ határidőre elkészüljön - hangzott el egy egyeztető tanácskozást követően, amely kivitelező Pro Kultúra Kht, valamint az önkormányzat vezetése között zajlott. A megbeszélés után Sopron polgármestere, Gimesi Szabolcs elmondta: a város számára rendkívül fontos az augusztusi határidő, ennek betartása érdekében pedig megpróbálnak mindent megtenni. A Pro Kultúra Kht-nek hetente jelentést kell adni az építkezés állapotáról, a város pedig fenntartja a jogot, hogy szükség esetén önkormányzati biztost nevezzen ki. Az augusztusi műszaki átadás azért is lényeges, mert a Phare szervezet szeptemberben Sopronban tartana konferenciát. A rendezvény legfontosabb része a városban Phare támogatással elkészült kulturális és konferencia központ megtekintése lenne.