CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 06., csütörtök 11:41


Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin 2002. június 6. csütörtök

A Gysev Igazgatóság értesíti az utazóközönséget, hogy a Sopron-Szombathely vasútvonal villamosítási munkái miatt Sopron - Bük és Lövõ állomások között az esti órákban az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.

Tegnap folytatódott a Globex-per.Vellai Györgyi tagadta, hogy valótlan, fiktív számlákat írtak alá, melyekkel kedvezõbb színben tüntették fel a Globex gazdasági helyzetét. Ugyanakkor az egyik vádpont szerint Vellai közremûködött olyan értékpapír-ügyletekben, melyben nem létezõ részvények cseréltek gazdát. A tárgyalás június 8-án  a másodrendû vádlott, Vajda László meghallgatásával folytatódik.

A Vöröskereszt Soproni Szervezete ma, 2002. június 6-án a Petõháza Cukor Rt dolgozóinak és Petõháza község segítõkész polgárainak szervez véradást a Cukorgyár Kinizsi termében 12.00-tõl 16.00 óráig.

Sopron himnuszát hallgathatják meg az érdeklõdõk június 8-án szombaton 16.00 órakor az evangélikus templomban. A szöveg Sarkady Sándor alkotása, a zenét Soproni József szerezte.

Éles lövészetet tartanak 8.00-órától 13.00 óráig a Harkai Katonai lõtéren június 17 és 18-án. A balesetek elkerülése érdekében kerüljék el a lõteret.

Ágota Gábor alpolgármester holnap, 2002. június 7-én tartja havi fogadónapját az alpolgármesteri irodában.

Sopronban fontos várospolitikai kérdés, hogy a kulturális és konferencia központ határidõre elkészüljön - hangzott el egy egyeztetõ tanácskozást követõen, amely kivitelezõ Pro Kultúra Kht, valamint az önkormányzat vezetése között zajlott. A megbeszélés után Sopron polgármestere, Gimesi Szabolcs elmondta: a város számára rendkívül fontos az augusztusi határidõ, ennek betartása érdekében pedig megpróbálnak mindent megtenni. A Pro Kultúra Kht-nek hetente jelentést kell adni az építkezés állapotáról, a város pedig fenntartja a jogot, hogy szükség esetén önkormányzati biztost nevezzen ki. Az augusztusi mûszaki átadás azért is lényeges, mert a Phare szervezet szeptemberben Sopronban tartana konferenciát. A rendezvény legfontosabb része a városban Phare támogatással elkészült kulturális és konferencia központ megtekintése lenne.

Berecz András népdalénekes lesz a Kurucdombi Fiókkönyvtár vendége június 12-én szerdán 15.00 órától. Minden érdeklõdõt szeretettel várnak a Rozália út 3.sz. alatti intézménybe ebben az idõpontban.