CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 07., péntek 12:46


Folytatódott a Globex-per  - Tovább csökken a Fertő tó vízszintje Tűzoltóverseny  -  Vonatpótló autóbuszok Sopron és Szombathely között - Elkészült Sopron Himnusza

Az Ikva Rádió hírei

Civitas Hírmagazin 2002. június 7. péntek

- Folytatódott a Globex-per  - Tovább csökken a Fertő tó vízszintje  -  Tűzoltóverseny  -  Vonatpótló autóbuszok Sopron és Szombathely között -  Elkészült Sopron Himnusza

A tavaszi aszály miatt csökkent a Fertő tó vízszintje. Az évek óta megszokottnál 20 centiméterrel alacsonyabb a vízállás. Ez egyelőre az üdülőknek és a vízi sportok szerelmeseinek okoz gondot, ökológiai problémát a természetvédők nem jeleztek.

Folytatódott a Globex-per. Vellai Györgyi tagadta, hogy valótlan, fiktív számlákat írtak alá, melyekkel kedvezőbb színben tüntették fel a Globex gazdasági helyzetét. Ugyanakkor az egyik vádpont szerint Vellai közreműködött olyan értékpapír-ügyletekben, melyben nem létező részvények cseréltek gazdát. A tárgyalás a másodrendű vádlott, Vajda László meghallgatásával folytatódik.

Tűzoltóversenyt rendeznek június 8-án reggel 9 órától a fertőszentmiklósi sportpályán. A 30 benevezett raj tűzoltó-váltófutásban és kismotor-fecskendő szerelésben méri össze tudását. A felnőttek mellett gyermek- és ifjúsági csapatok is indulnak a megmérettetésen.

A Gysev Igazgatóság értesíti az utazóközönséget, hogy a Sopron-Szhely vasútvonal villamosítási munkái miatt Sopron - Bük és Lövő állomások között az esti órákban az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.

Sopron himnuszát hallgathatják meg az érdeklődők június 8-án 16.00 órakor az evangélikus templomban. A szöveg Sarkady Sándor alkotása, a zenét Soproni József szerezte.

Ágota Gábor alpolgármester ma, június 7-én tartja havi fogadónapját az alpolgármesteri irodában.

Varga Gyula, az önkormányzat MSZP frakciójának képviselője ma, június 7-én 18 órától fogadóórát tart a bánfalvi könyvtárban.

Éles lövészetet tartanak 8.00-órától 13.00 óráig a Harkai Katonai lőtéren június 17 és 18-án. A balesetek elkerülése érdekében kerüljék el a lőteret.

Sopronban fontos várospolitikai kérdés, hogy a kulturális és konferencia központ határidőre elkészüljön - hangzott el egy egyeztető tanácskozást követően, amely kivitelező Pro Kultúra Kht, valamint az önkormányzat vezetése között zajlott. A megbeszélés után Sopron polgármestere, Gimesi Szabolcs elmondta: a város számára rendkívül fontos az augusztusi határidő, ennek betartása érdekében pedig megpróbálnak mindent megtenni. A Pro Kultúra Kht-nek hetente jelentést kell adni az építkezés állapotáról, a város pedig fenntartja a jogot, hogy szükség esetén önkormányzati biztost nevezzen ki. Az augusztusi műszaki átadás azért is lényeges, mert a Phare szervezet szeptemberben Sopronban tartana konferenciát. A rendezvény legfontosabb része a városban Phare támogatással elkészült kulturális és konferencia központ megtekintése lenne.

Berecz András népdalénekes lesz a Kurucdombi Fiókkönyvtár vendége június 12-én szerdán 15.00 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Rozália út 3.sz. alatti intézménybe ebben az időpontban.