CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 10., hétfő 11:13


Sütõ András 75. születésnapi ünnepsége - Petõfi Színház: bérletmegújítás és bérletváltás - 'Laudatio Scarbantiae': a város himnuszává válhat -

Soproni hírek, események

Sütõ András 75. születésnapi ünnepsége Sopronban. A Soproni Kálvin Kör, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Luther Szövetség, az Erdélyi Kör és a Rákóczi Szövetség soproni szervezetei közös szervezésében  2002. június 10-én, hétfõn Sopronban kerül sor Sütõ András író 75. születésnapi ünnepségére. A Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum dísztermében tartott ünnepségen köszöntõt mondanak: Mádl Ferenc. a Magyar Köztársaság elnöke, Szokolay Sándor, Csoóri Sándor, Sopron elöljárói, Sütõ András munkásságát méltatja: Görömbei András akadémikus. Részletes program a soproni Programajánlóban.

Soproni Petõfi Színház: bérletmegújítás és bérletváltás. Bérletmegújításra és bérletváltásra várja eddigi és leeendõ közönségét a soproni Petõfi Színház. A 2002/2003 -as évadban a Premier.bérletek napja péntek lesz.
A Medgyeszay-, Csatkai- és Löszl-bérletesek tetszõlegesen csütörtökre, péntekre, szombatra, vagy vasárnapra válthatnak helyeket május 30 és június 24 között.
A Palotay- és a Medgyaszay-bérletek kezdési idõpontja 19.30 óra.
Madách névvel, új szombati bérlettel is bõvült a Petõfi Színház bérletsorozata.
A felújított Liszt Ferenc Konferencia és Kultúrális Központban, a Soproni Kisszínházban három elõadásbõl álló, kisszínházi bérlet is váltható. A nagyszínházi bérleteseknek – a Premier-bérlet kivételével – jelentõs kedvezményben is részük leheta kisszínházi bérletvásárlásnál, amennyiben a bérletmegújítás idõszakában bérletük mellé kisszínházi bérletet is kívának vásárolni.
Kedvezményben részesülnek – a Premier-bérlet kivételével – a nyugdíjasok, pedagógusok, diákok és a nem soproni lakosok.
Bérletváltás ideje: 2002. május 30-július 12. és augusztus 22 - szeptember 20.
A bérletezés elsõ idõszakában részletfizetési lehetõséget is biztosít a soproni Petõfi Színház, amely bérletmegújításra június 25-ig várja régebbi nézõit.
További információk hétköznap 9-17 óra, valamint szombaton 9-12 óra között a Széchenyi tér 17-18 szám alatti jegyirodában, a 99/511-730-as telefonszámon, valamint a Soproni Petõfi Színház és a Pro Kultúra Sopron Kht. oldalain.

Szer-telenül?! címmel információs füzetet adott ki a Sopronért Egészségügyért Alapítvány támogatásával az ÁNTSZ, a Polgármesteri Hivatal és a Soproni rendõrkaõitányság. A drogfogyasztás megelõzésére szolgáló kiadványt minden soproni iskolába eljuttatják.

A "Laudatio Scarbantiae" hét végén bemutatott, Sopronhoz írt himnusz akár a város hivatalos jelképévé is válhat, ám ehhez képviselõ-testületi döntésre van szükség, válaszolta dr. Gimesi Szabolcs polgármester a Kisalföldnek. Ezt követõen a soproni himnusz városi ünnepségeken, díszközgyûléseken, rangos városi eseményeken mindig elhangozna és minden soproni iskolában is tanítnák azt.
Laudatio Scarbantiae (Sopron Dicsérete) Himnusz Sopronhoz - Õsbemutató