CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 10., hétfő 12:56


Az Ikva Rádió hírei


Az UNESCO Világörökség Bizottságának képviselõi szeptember 22-én adják át azt az okiratot, amely szerint a Fertõ tó és környéke, kulturtáj kategóriában a világörökség részévé válik - hangzott el a Kócsagvárban rendezett tanácskozáson. A diploma átadása után a tó környékén fekvõ osztrák és magyar falvak közös ünnepet tartanak, majd közös rendezési tervet dolgoznak ki.

Sütõ András 75. születésnapja tiszteletére több programra is sor kerül Sopronban. Ma délután 3-kor a Perkovátz Ház teraszán bemutatják a születésnap tiszteletére megjelent könyveket. Fél 6-kor az ünneplõk a Hûság zászlónál tisztelegnek. 18.00 órakor irodalmi est kezdõdik "Uram, maradj velünk, mert esteledik" címmel a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum dísztermében. Ünnepi köszöntõt mond Mádl Ferenc a Magyar Köztársaság elnöke, valamint Szokolay Sándor és Csoóri Sándor. Az ünnepség után, várhatóan este fél 8-tól Sütõ András dedikálja mûveit.

A Gysev Igazgatóság értesíti az utazóközönséget, hogy a Sopron-Szhely vasútvonal villamosítási munkái miatt Sopron - Bük és Lövõ állomások között az esti órákban az utasokat vonatpótló autóbuszokkal szállítják.

A Vöröskereszt Soproni Szervezete kedden 8.00-tól 15.00 óráig a GYSEV vontatási fõnökség, a FALCO RT és az Erzsébet Kórház dolgozóinak szervez véradást a Területi Vérellátó Intézetben.

A tavaszi aszály miatt csökkent a Fertõ tó vízszintje. Az évek óta megszokottnál 20 centiméterrel alacsonyabb a vízállás. Ez egyelõre az üdülõknek és a vízi sportok kedvelõinek okoz gondot, ökológiai problémát a természetvédõk nem jeleztek.

Berecz András népdalénekes lesz a Kurucdombi Fiókkönyvtár vendége június 12-én szerdán 15.00 órától. Minden érdeklõdõt szeretettel várnak a Rozália út 3.szám alatti intézménybe ebben az idõpontban.

Éles lövészetet tartanak 8.00-órától 13.00 óráig a Harkai Katonai lõtéren június 17 és 18-án. A balesetek elkerülése érdekében kérnek mindenkit, hogy kerüljék el a lõteret.