CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. jĂşnius 11., kedd 14:29


Azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek...

Azzal a mértékkel mérnek néktek, amellyel ti mértek...

    Böjte Csaba ferences szerzetes 1992-ben került  Dévára. Az árva, elhagyott gyerekek tömege miatt hamarosan rádöbbent hivatásának legfontosabb feladatára: elhatározta, hogy otthont épít számukra. Először táborokat szervezett; 1993-ban már 28 kis árva gyereket fogadhatott be egy pusztulásra ítélt, elhagyatott, majd később helyreállított, régi kolostor falai közé. A több épülettel is kibővült kolostor ma már 500 árvaházi lakó számára biztosít otthont és tanulási lehetőséget.
    A Szent Ferenc Alapítvány elsődleges célja a kommunizmus megalomán terveinek bukásával Dél-Erdélyben kialakult munkanélküliség és a családok széthullásával járó szociális, mentális  problémák orvoslása, Böjte Csaba ferences szerzetes irányításával keresztény és magyar nevelést, ingyenes oktatást és teljes ellátást biztosít a régebb utcán kallódó, sanyarú sorsú gyermekeknek, és – ami a legfontosabb – szeretetettel figyel rájuk.
    Hazai írott és elektronikus média többször foglalkozott már a "dévai csodával". Jóakaratú emberek küldtek, vittek adományokat az egyre rosszabb szociális helyzet következményeként egyre több családból érkezett gyermekeknek.
    Böjte atya nem titkolt célja, hogy a felnövekvő generáció Istenre figyelő lélekkel hozza létre Erdély minden vidékének az önálló keresztény értékekre épülő anyanyelvi gyermekvédelmi központjait.
    Ezúttal soproni pedagógusok is összefogtak és vallva azt, hogy nem elég a rászorulókkal együttérezni, de cselekedni is kell érettük, úgy határoztak, hogy nyári
kézműves tábort szerveznek az árvaházi gyermekeknek.
    Kérnek mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy a tábor sikere érdekében segítse a Dévára utazókat: rajzlap, színes ceruza, tempera, akvarellfesték, rajzoláshoz, festéshez való egyéb kellékek mellett bármilyen adományt jó szívvel és köszönettel fogadnak a tábor szervezői.
    További információt Dorosmai Erzsébet a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum tanára,a kezdeményezést elindító, közismert alkotóművész ad a 99/ 512-43o-as telefonszámon, aki reméli, hogy lesznek az ügy mellé álló és azt támogató, jóakaratú soproniak.
 

„Jöjjetek, Atyám áldottai, vegyétek birtokba az országot, amely nektek készült a világ teremtése óta. Mert éheztem és ennem adtatok, szomjaztam és innom adtatok, idegen voltam és befogadtatok, mezítelen voltam és felruháztatok, fogságban voltam és meglátogattatok... Bizony mondom nektek: amikor megtettétek ezt egynek e legkisebb testvéreim közül, nekem tettétek." (Mt 25, 34-36, 40)