CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. jĂşnius 11., kedd 23:53


Aszfaltrajzverseny a Sopron Parkban

Aszfaltrajzverseny a Sopron Parkban
2002. június 9.

    Ugye, emlékeznek még a tavalyi asztfalt-rajzversenyre?
    A tavalyi résztvevők bizonyára mind igen, és azokhoz is, akik a tavaly hiányoztak, az esemény híre többnyire eljutott. Közel 140 gyerek, – szülőkkel együtt mintegy háromszázan – már akkor, a verseny befejeztével azt kérdezgették, hogy mikor lesz a következő, ehhez hasonló esemény, amely igazi élményt jelentett mindenkinek.

    Az idén – múlt vasárnap – már 181 regisztrált versenyző, valamint szüleik, nagyszüleik közel 400 – 450 fő látogatott a SOPRON PARK lakóparkhoz. A kiírás szerint a "pályaművekben" az alkotóknak az  “Így töltöm a vakációt” – valljuk be, hogy igen biztatóan hangzó – témát kellett "feldolgozniuk - természetesen a járdára festve.
    Huszonnégy intézmény ovisai és iskolásai mérték össze tudásukat, kreativitásukat, körülbelül 380 m útszakaszt telerajzolva, megszínesítve a világot. Kék ég, levegő, napsütés, tengerpart, nagyi kertje, napernyők, távoli tájak, suhanó autók, színek, élmények kavalkádja.
A gyermekeknek jó elfoglaltság volt a rajz, a felnőtteknek, pedig öröm volt látni csemetéik színes világát, vágyaik, élményeik megjelenítését, no meg addig is elbeszélgettek egymás között erről-arról.

A program szervezője a Sopron Park Kft. által meghirdetett, legaktívabb intézmény díját ( a létszámhoz mérten a legtöbb versenyzővel résztvevő címet) a Brennbergi Óvoda nyerte.

A további díjazottak, akiknek három korosztályban osztottak díjakat:

3-6 évesek
I. helyezett: Fábián Anna- Dózsa György úti Óvoda
II. helyezett: Kökény Liza- Harkai Óvoda
III. helyezett: Wikipil Nadin-Brennbergi Óvoda

7-10 évesek
I helyezett: Zámbó Manó- Hunyadi Ált. Iskola
II. helyezett: Túri Bálint- Fenyő téri Ált. Iskola
III. helyezett: Wesely Kristóf és Norbert- Hermann Alice Óvoda

11-14 évesek
I. helyezett : Fenyő Dániel- Fenyő téri Ált. Iskola
II. helyezett .Túri Zsófia- Fenyő téri Ált. Iskola
III.helyezett: Hoffer Márta- Deák téri Ált. Iskola

    A rajzolgatást további gyermek- és természetesen szülő-örömök követték. A lakópark melletti liget-pihenőparkban  a közelmúltban, önkormányzati támogatással elkészült- fa-játszótéret is birtokva vehették ezúttal a gyermekek. A játszótéren – mászókákat, kötéllétrát, csúszdát, gyűrűket, hintákat, libikókákat  –  sorra kipróbálva, a közel kétszáz lurkó nyüzsgött-játszott majd átszellemülten az eredményhirdetést is meghallgatta.
    És még az elefántot, púpostevét és krokodílust nem is említettem..., nem veszélyesek, amolyan játszótériek, tessék elmenni és megnézni.
    A tavalyi siker idén is folytatódott -  mikor lesz a következő rendezvény? - kérdezgették többen. A fátyolfelhős idő ellenére nagyon szép napot töltöttek el gyermekek és szüleik – az aszfaltrajzokon és a gyermekek szűnni nem akaró zsivajában egyaránt ragyogott a nap.
    Jó rendezvény volt, igazi együttlét, amilyenből még sok kellene, ahhoz, hogy időközönként – minél gyakrabban – beszínezze a szürke hétköznapokat.
K.J.