CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. jĂşnius 12., szerda 17:51


A gyorsan fejlődő Győr-Moson-Sopron megye vállalatai élen járnak a legmodernebb, multifunkciós irodai alkalmazások bevezetésében

Ricoh Hungary

Ricoh Hungary:
A gyorsan fejlődő Győr-Moson-Sopron megye vállalatai élen járnak a legmodernebb, multifunkciós irodai alkalmazások bevezetésében
    Az ország iparilag leggyorsabban fejlődő térségében a vállalkozások és intézmények felismerték a korszerű irodatechnikai rendszerek megbízhatóságának, sokoldalú és takarékos alkalmazhatóságának jelentőségét a gazdálkodásukban. Ezzel magyarázható, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az utóbbi időben ugrásszerűen megnövekedett a kereslet a fenti feltételeket a legmagasabb szinten kielégítő Ricoh megoldások iránt. Mindezt Antal Péter, a Ricoh Hungary marketing igazgatója fejtette ki Győrben, a cég leggyorsabban növekvő hazai márkakereskedőjével, a térséget ellátó Master Copy Kft.-vel a közelmúltban közösen tartott sajtótájékoztatóján. Az eseményen bemutatták a Ricoh legújabb s a legkorszerűbb technológiai megoldásokat tartalmazó berendezéseit is, köztük a Magyarországon ma hozzáférhető legnagyobb teljesítményű Aficio AP3800C MF irodai dokumentumkezelőt és a vezeték nélküli hálózati nyomtatásra alkalmas AP2610-es típust.

    Antal Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Ricoh Hungary a 2002 márciusában zárult pénzügyi évében rekord mértékű, több mint 46 százalékos forgalomnövekedést ért el, amellyel valamennyi európai Ricoh vállalatot túlszárnyalt. A látványos eredmény elsősorban a Ricoh vezető, az árbevétel döntő részét adó termékcsaládja, a – multifunkciós gépekké bővíthető – digitális másolók forgalomnövekedésének köszönhető. Ezekből összességében 128 százalékkal nagyobb árbevételt ért el, mint tavalyelőtt (ezen belül a második félévben 139 százalékkal növekedtek az eladások). Ugyanakkor dinamikusan, 126 százalékkal növekedett a „tisztán" nyomtató-értékesítés is, ezekből a termékekből a tavalyi év második felében több mint megháromszorozódott a forgalom.

    Németh Ervin, a 11 éve alapított Master Copy Kft. kereskedelmi igazgatója a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy míg egy évvel ezelőtt a Ricoh győri értékesítésének csaknem teljes egészét az olcsóbb, analóg fénymásolók képezték, ma az eladások 90 százaléka a legkorszerűbb, digitális megoldásokból származik. Ezzel párhuzamosan a Rába-parti városban sikerült megháromszorozniuk a 12 hónappal ezelőtti Ricoh-forgalmat, ami fontos szerepet játszott abban, hogy a márkakereskedők közül ma a Master Copy a Ricoh termékek forgalmát legdinamikusabban növelő vállalkozás.

A Ricoh-ról és a Ricoh Hungary-ről

    Az 1936-ban alapított japán Ricoh Company Ltd. fő tevékenysége az irodatechnikai és informatikai termékek fejlesztése, gyártása és forgalmazása. A cég 12,5 milliárd dolláros forgalmával a világ 400 legnagyobb vállalata közé tartozik; Japánban, Európában és az USA-ban egyaránt piacvezető az irodai másológépek kategóriájában. A Ricoh Európában valamennyi fekete-fehér irodai fénymásoló szegmensben a dobogó legmagasabb helyét elfoglaló gyártó, s összességében a piac 25,5 százalékát uralja.

Ricoh vezeték nélküli hálózati nyomtató: Aficio AP2610

A kis és közepes munkacsoportok számára ajánlott új Ricoh nyomtató 26 lap/perces (A/4)  sebességével, 1200 dpi-s felbontásával, könnyű telepíthetőségével, egyszerű kezelhetőségével és nagy terhelhetőségével is kiemelkedik a nyomtatók mezőnyéből.
A nyomtatási sebesség 26 A/4-es vagy 15 A/3-as oldal percenként, ami egyaránt igaz a 600, és az 1200 dpi-s felbontás esetén. Az első nyomatra mindössze 6,5 másodpercet kell várni, és a nyomtató 12 másodpercnél gyorsabban éled fel energiatakarékos „alvó” üzemmódjából. Ha pedig a nyomtatáshoz a Ricoh által szabadalmaztatott, Windows-ra optimalizált RPCS nyomtatási nyelvet alkalmazzák, akkor a teljes nyomtatási idő további 30 százalékkal csökken. A berendezés a
Az Aficio AP2610 esetében alkalmazott, 2,4 GHz-es frekvenciatartományban működő (IEEE 802.11b szabvány) vezeték nélküli, teljes értékű LAN megoldás hatótávolsága legkevesebb 40 százalékkal, 11 Mb/s-os adatátviteli sebessége pedig tízszeresen haladja meg a Bluetooth – a hardvereszközök közötti vezeték nélküli kapcsolat megteremtésére manapság terjedő másik technológia – hasonló jellemzőit.

Aficio AP 3800C MF

    Az új Aficio AP 3800C MF közepes és nagy irodai munkacsoportok teljes körű kiszolgálására alkalmas, multifunkciós digitális berendezés. Ideális – 38/28 (fekete-fehér/színes) lap/perces sebességű – színes és fekete-fehér másoló, azonban – 1200 dpi-s felbontással és 256 színnel – professzionális lézernyomtatóként is használható. Az AP 3800C MF olyan lehetőségeket kínál a papírkezelésben az irodai felhasználók számára, amilyeneket már megszokhattak a fekete-fehér másolóknál, de eddig elérhetetlenek voltak a színes rendszereknél, ilyenek a folyamatos kétoldalas másolás és a 2500 lapos tűzős finisher egység. Hálózati szkennerként alkalmazva a papírdokumentumok beolvasása és szétküldése nem igényel több törődést, mint egy másolat készítése, az opcionális faxmodul segítségével pedig az Aficio AP 3800C MF a valaha létezett leggyorsabb hálózati faxkészülékké alakítható. A készülék egy másodpercnél gyorsabban tárol el egy oldalt, és a Super G3 protokollal a lap továbbítása is roppant gyors. A dokumentumszerver használatával a másolt, nyomtatott, faxolt vagy szkennelt anyagok digitális formában megőrizhetők a későbbi felhasználásra.