CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. jĂşnius 12., szerda 21:58


Együttműködési megállapodás a Kisalföld Volán RT és Sopron Város Önkormányzata között.

    Együttműködési megállapodást írt alá a Kisalföld Volán Rt. és Sopron Város Önkormányzata. Az öt évre szóló megállapodás Sopron város közösségi autóbusz-közlekedési feladatainak ellátása érdekében kötetett.
 

Pócza Mihály Kisalföld Volán Rt vezérigazgatója és Dr. Gimesi Szabolcs polgármester
kézjegyükkel látják el a megállapodást



    A szerződés szabályozza a Sopron Város Önkormányzata és a Kisalföld Volán Rt. közötti kapcsolatot. A város a közösségi autóbusz üzemeltetés feladataival a Kisalföld Volán Rt. bízza meg. Ennek érdekében a Volán kötelezettséget vállal, hogy a helyi közösségi autóbusz közlekedést a mindenkor érvényben lévő menetrendeknek megfelelően, az erre a tevékenységre vonatkozó jogszabályok, rendeleteknek megfelelően folyamatosan biztosítja.
 


    A szerződő felek megállapodtak abban, hogy kölcsönösen - meghatározott időközönként - felméréseket végeznek a menetrend, az utazási szokások körében. Az így kapott adatokat egymás rendelkezésére bocsátják, azokat elemzik, megvitatják.
    A viteldíj és az alkalmazandó jegyfajták megállapítása során is a kölcsönös megállapodás jut érvényre. A Volán Rt vállalja a járműbeszerzést, karbantartást, pótlást, a megfelelő minőségbiztosítási rendszer működtetését, a bérlet és menetjegy árusítást.
A város a közlekedésfejlesztési terveinek elkészítésében a Kisalföld Volán szakembereit is bevonja, velük együttműködve állapítják meg a megállóhelyek, decentrumok kialakításának lehetséges helyeit.