CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: VOLT - fesztivál

2002. június 13., csütörtök 01:40


Jubileumi VOLT Fesztivál - Sopronba költözik a Sziget!

Jubileumi VOLT Fesztivál - Sopronba költözik a Sziget!

    Tavasz helyett nyáron, új, helyszínen, a korábbinál tartalmasabb és színesebb programot kínálnak a tizedik VOLT Fesztivál szervezői.

A sajtótájékoztató alaphangulatát a Méhek teremtették meg, akik szintén fellépnek a "Soproni Szigeten"

    Az egyik leghangulatosabb és legszebb magyarországi fesztiválhelyszínnek tartott Sopronban hazai és külföldi sztárokkal, színházi- és moziprogramokkal várják a szervezők a VOLT-vendégeket. A jubileumi VOLT Fesztivál az idei évtől a nagyrendezvényeiről ismert Sziget Kulturális Szervezőiroda portofoliójának részévé vált.
    A szervezők célja, hogy a Sziget mellett Magyarország második legrangosabb ifjúsági fesztiváljává alakítsák a népszerű VOLT Fesztivált - hangzott el a mai soproni MUSIC CAFÉ -ban tartott sajtótájékoztatón, amelyen Tengerdi Antal Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere – a VOLT Fesztivál védnöke – Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert a VOLT házigazdái arról is beszéltek, hogy az eseményre 20-30 ezer vendéget várnak július 4-5-6 án Sopronba.
    Tengerdi Antal alpolgármester hangsúlyozta, hogy Sopron nagy szeretettel fogadja a rendezvényt és résztvevőit és mindent megtesz annak érdekében, hogy jó házigazdája legyen a rangos rendezvénynek.

Tengerdi Antal alpolgármester, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán

    Lobenwein Norbert a szervezők nevében a VOLT-történelemről szólva elmondta, hogy a fesztivál 1993-ban az azonos popkulturális magazinról kapta a nevét, az első alkalomtól 2001-ig minden évben – a fesztiválsorozatban elsőként – tavasszal a Soproni Sportcentrumba várta egyre gyarapodó számú vendégseregét. A tavaly áprilisi teltházas rendezvény sikere, valamint a jubileumi alkalom rangjához méltó megünneplése miatt is költözik a VOLT Fesztivál új helyszínre: a soproni erdő szélén fekvő, kilenchektáros Lővér Camping területére.
    Öt színpad, 100 koncert, 25 parti, színház, mozi és zene, zene, zene várja a VOLT vendégeit a Lővér Camping mellett két másik helyszínen a Petőfi Színházban és az Elit Moziban is.
    A fesztivál hivatalos megnyitójára a nulladik napon, július 3-án, a Petőfi Színházban lesz, ahol Lovasi András, a Kispál és a Borz frontembere "Bandi a hegyről" albumának bemutatója, valamint a TÁP Színház "Etchno" darabja kerül bemutatásra.
    A hirdetett programok mellett tábori hangulatú, közösségi élményekben – vetélkedők, ügyességi játékok – is részük lesz a látogatóknak.
    Mindenütt jó, de legjobb Sopron! - hirdetik a szervezők, akik célultűzték ki, hogy a Sziget fesztivál mellett a – 90 millió forintos reklámkampánnyal hirdetett – színes és színvonalas programválasztékot ajánló VOLT Magyarország második legnevezetesebb, legjelentősebb eseményévé váljék.
    A korábbi tapasztalatokra alapján a közel 25 ezres vendéglétszám 30 százaléka a fővárosból, 35 %-a az ország többi részéről, míg 5%-a külföldről érkezik majd Sopronba.

    A szállásfoglaló és jegyrendelési rendszerrel kapcsolatosan elhangzott, hogy a Volt magyarországon elsőként egy újfajta voucher-alapú jegyrendelési és szállásfoglalási rendszert vezetett be, amelynek köszönhetően a VOLT fesztivál vendégei interneten rendelhetik meg belépőjegyeiket. Mivel a voucher csak befizetési csekkel együtt érvényes és a helyszínen váltható belépő-karszalagra, a jegyvásárló nem csak postai utánvétel költségét spórolja meg, de a jegyirodák jutalékát is, így a hálón át kedvezménnyel juthat belépőhöz. Ugyanennek a rendszernek köszönhetően – azok akik a kemping ingyenes elhelyezésénél nagyobb kényelmet szeretnének – Sopron területén kedvezményesen foglalhatnak szállást, a kollégiumtól a négycsillagos hotelig.

Jegyárak:

Napijegy: 2500 Ft
Elővételben: 2250 Ft
Internetes elővétel: 2000 Ft

3 napos bérlet:
A helyszínen: 5800 Ft
Elővételben: 4800 Ft
Internetes elővétel: 4400 Ft.

    A szervezők azt is elmondták, hogy a rendezvény megszervezésén, lebonyolításán 40 főállású munkatárs, és közel 300 alvállalkozó, segítő dolgozik, a soproni helyszínen több mint 120 biztonsági őr ügyel a rendre.
    Fontosnak tartották elmondani, hogy az idén hangsúlyt fektettek a Fesztivál infrastruktúrális ellátottságára. A kempingben rendelkezésre álló mellékhelységeken túl elegendő számú mobil WC, tusolókonténer és szelektív hulladékgyűjtő biztosítja a jó hangulat mellett a vendégek komfortérzetét.
    Fülöp Zoltán ismertette a Volt Fesztivál túlzás nélkül megasztárokat felvonultató programját, amely a www.volt.hu web-oldalon, valamint Programajánlónkban is megtekinthető.
    A VIVA+Színpad, EST Színpad, ElektroVOLT, MultiCafé Kávézó és Színpad, Bee Hip Hop Zóna, a már említett Petőfi Színház és Elit Mozi mellett a VOLT Rádió folyamatos műsora a mindennapi VOLT Sport-tal és VOLt játékkal egészül ki