CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 14., péntek 12:58


A Nyugati Kapu heti hírei

Képviselõcsoport alakult
Dr. Szájer József, Sopron országgyûlési képviselõjének kezdeményezésére megalakult a soproni képviselõk parlamenti csoportja. A csoportnak hét tagja van. A cél: közös munkálkodás a városért és környékéért.

Vendégek Romániából
Maros megyébõl ötnapos látogatásra delegáció érkezett Gyõr-Moson-Sopronba. A vendégek – fogadta õket Ivanics Ferenc, a megyei közgyûlés elnöke – ellátogattak Fertõdre, Sopronba és Pannonhalmára is.

Trianon évfordulóján
Megemlékezést tartott a MIÉP  soproni szervezete a Bécsi-dombon, ahol a tervek szerint 64 kõtömb emlékeztet Magyarország egykori vármegyéire. A Sopron és Moson vármegyét szimbolizáló sziklákat  Szuchentrunk Mihály plébános szentelte fel.

Zárva tart a múzeum
A Soproni Múzeum technikai okok miatt június 17-18-19-én és 20-án zárva tart.

Fogadóóra
Boros László, a soproni önkormányzat MSZP frakciójának képviselõje ma 15-16.30-ig fogadóórát tart a Magyar u. 24. szám alatti MSZP-irodában.

Jubileum
Gombocz Zoltán nyelvtudós, egyetemi tanár, akadémikus százhuszonöt esztendeje, 1877. június 18-án született Sopronban. Munkássága a magyar nyelvtudomány egész területére kiterjedt.

Emlékérem Varga Ákosnak
A Magyar Hidrológiai Társaság közgyûlésén Pro Aqua-emlékéremmel tüntették ki Varga Ákost, a társaság soproni területi szervezetének titkárát.

Fesztivál a Vaskakashoz
Tizedik alkalommal rendeznek nemzetközi bábjátékos találkozót Gyõrben. A rendezvényt június 21. és 23. között tartják.

A végzet asszonyai
Ezzel a címmel lesz Heltai Jenõ mûveibõl mûsor június 20-án a soproni Széchenyi István Városi Könyvtárban. Az örök nõ: Ráckevei Anna. Közremûködik Balogh Zsolt (zongora). Az Óbudai Társaskör vendégjátéka 18 órakor kezdõdik.

Rábaközi Zenei Napok
Halmos Lászlóra (1909-1997) emlékeztek Beleden. A programban kórusok léptek fel, gyerekcsoportok vetélkedtek, kiállításon mutatták be a zeneszerzõvel kapcsolatos dokumentumokat.

Tárlat a Festõteremben
Fehér László Kossuth-díjas festõmûvész kiállítása látható június 22-tõl július 20-ig a soproni Festõteremben.

Koncert Fertõdön
Bogányi Gergely zongoramûvész ad koncertet június 28-án Fertõdön. A hangverseny 19 órakor kezdõdik az Esterházy-kastélyban.