CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 16., vasárnap 01:07


Egyetemi évzáró-Fúvós térzene-Bezárnak a múzeumok-Faipari kreatív napok-Kibocsátó a Rendészeti Szakközépiskolában-Fegyházrekonstrukció-Hermész-díj a Cédrusnak

Soproni hírek, események

Egyetemi évzáró. Kari napok kezdődtek a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának szervezésében. A faipari mérnökképzés európai helyzetéről szóló tanácskozás mellett a faipari mérnöki kar 45 éves jubileuma alkalmából Dr. Winkler Oszkár és Dr. Szabó Dénes professzorok emlékére szobrot avattak a soproni egyetem botanikus kertjében.Az egyetemi és főiskolai karok, a városvezetés, a külföldi és minisztériumi vendégek részvételével diplomakiosztásra, mérnökavatásra, valamint a negyven éve végzett évfolyamok köszöntésére is sor került.

Fúvós térzene. A Soproni Városi Fúvószenekar a balatonfüredi Fúvószenekarral térzenét ad, vasárnap délután 3 órakor a Várisi zenepavilonnál.

Bezárnak a múzeumok. Technikai okok miatt a Soproni Múzeum közgyűjteményei június 17-20 között zárva lesznek. Hasonlóképpen a nagycenki Széchenyi István Múzeum is zárva lesz június 17-19 -ig.

Faipari kreatív napok A Soproni Erdészeti Múzeumban faipari kreatív napokat tartanak június 14-én, 21-én és 28-án, 13 és 16 óra között. Zsiger Attila Eötvös-díjas iparművész előadásában különleges faipari technológiákról és formatervezésről hallhatnak az érdeklődők.

Kibocsátó ünnepség a szakközépiskolában A Soproni Rendészeti Szakközépiskola kibocsátó ünnepséget tart június 20-án, csütörtökön a Táncsics Mihály utca 8-10. szám alatt. A szakközépiskolai ünnepség délelőtt tizenegy órakor kezdődik, a programban szerepel eskütétel, ünnepi beszéd és díszmenet.

Fegyházrekonstrukció Sopronkőhidán.Az európai normáknak és szabályoknak egyaránt megfelel majd a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön, derült ki a II. körletének szombati ünnepélyes átadásán. Sopronköhidán, az ország egyik legrégebbi börtönépületében 756 elítélt tölti büntetését. A nagystabású, 1998-ban kezdődött rekonstrukció harmadik ütemének ünnepélyes átadásán dr. Bökönyi István a büntetésvégrehajtás országos parancsnoka azt is hangsúlyozta, hogy oktatótermek kialakításával is követték azt az elvet, hogy a fogvatartottak közül a büntetés ideje alatt minél többen tanulhassanak és dolgozhassanak.

Hermész-díjat kapott a Fő téri Cédrus Art Club könyvesboltja.1997-ben már részesült Hermész-díjban a Cédrus, ám a jogosultságot, mint köztudott, öt évenként újra meg kell szerezni. A rangos elismerést tanúsító réztábla avatása augusztusban lesz.