CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. június 16., vasárnap 20:50


Hallásmérő szoba - régi álom valósult meg a Tóth Antal Iskolában

Hallásmérő szoba - régi álom valósult meg a Tóth Antal Iskolában

    Nem az általában szokásos forgatókönyv szerinti évzáróra került sor június 14-én, pénteken a Tóth Antal Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakközépiskola és Kollégium ünnepi rendezvényén.

A jutalmat átvevők között a legkisebb tanítvány


Kőmíves Kelemenné - nívódíjas produkció


 
 
Rosenheimi és Soproni Rotary Club képviselői 

    Az igazgatói beszámoló, a jutalomosztás és az ünneplőbe öltözött tanulóknak és szülőknek előadott Kőmíves Kelemenné – országos versenyen nivódíjat elért produkció – bemutatását további ünnepélyes pillanatok követték.
    A Rotary Club Sopron és a Rosenheim-i Rotary Club testvérszervezet kezdeményezésére a hallássérült gyermekek audiológiai ellátását biztosító hallásmérő szoba és műszeres berendezés átadására került sor. A nemes kezdeményezés a hallásérült gyermekek további életének könnyítését segíti az által, hogy a gyermekek hallókészülékkel való ellátását és a pontos beállításukat helyben el lehet végezni.

    Az átadási ünnepségen a Rotary Club Sopron szervezetének tagjai mellett részt vettek Rosenheim város Rotary Clubjának képviselői . A két szervezet együttes összefogásának eredményeképpen valósulhatott meg a 6 millió forintos beruházás, amelyet 3,2 millió forinttal támogatott a Rotary Club két testvérszervezete.
- Gyerekek, szülők, pedagógusok régi álma valósult meg az audiológiai hallásmérő szoba elkészültével. Mindeddig a szükséges vizsgálatok céljából szülőknek, gyermekeknek Budapestre kellett utazniuk - mondta Fazekas Ferencné igazgató köszöntő beszédében. Pontos és gyors munkával igen rövid idő alatt készült el az a különleges körülményeket minden szempontból biztosító szoba, amelynek műszaki felszereltsége révén, hogy minden gyermek a valóban jó és optimálisan beállított hallókészüléket kaphatja, függetlenül a hallókészülék típusától (beleértve az utóbbi időkben megjelent digitális hallókészülékek beállítását is).

- Ha Önök nincsenek, akkor minderre még jó néhány évet várnunk kellett volna - mondta az igazgató asszony, aki megköszönve a hallásmérő szoba kialakításán fáradozók munkáját, felolvasta Ivanics Ferenc, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnökének köszöntő levelét, amelyben a jótékony támogatást megköszönve, az elnök külön kiemelte a Rotary Sopron Club eddigi tevékenységét, amellyel ez utóbbi hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény minden évben többet tudjon adni a sérült gyermekeknek, ezzel is segítve mindennapjaikat.

A köszönet virágai

    Az új, korszerű audiológiai ellátást biztosító szoba ünnepélyes, szalagátvágással történő átadását megelőzően Fazekas Ferencné igazgató arról is szólt, hogy a nyugodt körülmények közötti, szakszerű ellátást – a műszaki berendezés és felszereltség mellett – dr. Sávai László kórházi főorvos és megfelelő asszisztencia is biztosítja.
    Dr. Józan Tibor – aki a hallásvizsgáló szoba elkészülése során napi kapcsolatban volt az iskola vezetőségével és összefogta a tevékenységet – a Rotary Club Sopron nevében meghatottan mondott köszönetet a szép ünnepért. Mint mondta, az iskola mindennapi életébe való betekintést követően nagy örömmel adják át a berendezést.

    Dr. Hans Ulrich Haininger a Rotary Club Rosenheim nemzetközi kapcsolataiért felelős vezetőségi tagja, a klub jövőbeli elnöke elmondta, hogy a soproniakkal nyolc éve működő kapcsolat alatt többször tettek cserelátogatást, szerveztek közös rendezvényeket. Legutóbb Passauban tartottak találkozót, amelyen összesen ötvenen vettek részt. A Rotary Club 44 taggal, 12 éve működik Rosenheimban, fő célja, hogy baráti és szociális kapcsolatokat teremtsen, közös projekteket valósítson meg, nem csak Rosenheimban vagy a régióban, hanem külföldön is.
Ezúttal a soproniak javaslatára a Tóth Antal Iskola fiataljaira esett a választás.
    Boldog felnőttekké szeretnék tenni a gyermekeket, azzal, hogy igyekeznek nekik a tanuláshoz, fejlődésükhöz megfelelő körülményeket biztosítani - fejtette ki a rosenheimiak képviselője, aki arról is szólt, hogy a két szervezetnek további célja egy 1-2 éven belüli, újabb projekt megvalósítása, amihez az ötleteket a soproniaktól várnak.

Dr. Hans-Ulrich Heininger és dr. Józan Tibor, akik összefogtak

- Aki ugyanis törődik a fiatalokkal, az a jövővel törődik - mondta Hans-Ulrich Heininger.

-té-