CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 17., hétfő 10:55


Az Ikva Rádió hírei


Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége koordinációs értekezletet tart városunkban ma és holnap. Az értekezlet díszvendége Nancy Brinker, amerikai nagykövet.

A vöröskereszt soproni és helyi szervezete véradásra várja Lövõ, Nemeskér községek polgárait és a Roto Elzett dolgozóit holnap 14.00-tõl 19.00 óráig a lövõi általános iskolában /csütörtökön 8.00-15.00 polgármesteri hivatal szociális otthonok, bölcsõdék családsegítõ intézet munkatársai a vérellátó intézetben.

Mától új mûholdas sugárzású televízió kezdi meg mûködését Sopronban. A Hálózat tévéhez eddig 66-an csatlakoztak az országban, köztük a soproni Hajnal és Hegyi Kábeltelevízió. Hajnal Sándor az Ikva Rádiónak elmondta, hogy 1995 óta mintegy 66 millió Ft-t költöttek folyamatosan arra, hogy mára elérjék azt a komoly technikai színvonalat, amellyel már 24 órás adás sugárzására képesek. A hálózat mûsorában szerepelnek majd egyebek mellett kereskedelmi-, hír-, turisztikai és ismeretterjesztõ magazinok.

Hosszú elõkészítés után, öt évre szóló megállapodást kötött Sopron önkormányzata és a Kisalföld Volán Rt a helyi autóbusz- közlekedés biztosítására. A szerzõdés tartalmazza azt is, hogy a városnak részt kell vállalnia a buszközlekedés finanszírozásából.

A Kisalföld Volán Rt mától megváltoztatja a legtöbb helyi busz menetrendjét. A változás érinti a 2,3,4,5,7,10,11,12,15,16,20, és 21-es jelzésû járatokat. További információt a következõ telefonszámon kaphatnak az érdeklõdõk: 313-130, 311-040.

Ma délután fél háromig vasútépítési munkák miatt, bizonyos vonatok utasait vonatpótló autóbuszok szállítják Sopron és Kapuvár között. Villamosítási munkák miatt szintén vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a Sopron-Szombathely vasútvonalon Sopron és Nagycenk között, az esti órákban. További információt az 517-212-es telefonszámon kaphatnak az utazni szándékozók.

Éles lövészetet tartanak 8.00-órától 13.00 óráig a Harkai Katonai lõtéren ma és holnap. Kérnek mindenkit, hogy ezekben az idõpontokban kerüljék el a lõteret.

Elkészült a Sopronkõhidai Fegyház és Börtön második körletének felújítása. A rekonstrukcióval 110 kétszemélyes zárka lett az Európai Uniós követelményeknek is megfelelõ színvonalú. Jövõre újabb épületszárny újul meg az intézetben. A teljes beruházás közel 2 milliárd forintba kerül.

Villamosítás - Sopron, Szombathely A szakemberek szerint jó ütemben halad a Sopron-Szombathely vasútvonal villamosítása és a pálya felújítása. A munkálatok miatt azonban június végéig Sopron és Lövõ között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Audiológiai centrumot avatott a Siketek Intézete Sopronban. A hatmillió forintos beruházást a Rotary Klub soproni és németországi szervezete 3,2 millió, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 400 ezer forinttal támogatta.