CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2002. június 17., hétfő 22:34


VI. Országos Víziközmű Konferencia Debrecenben

VI. Országos Víziközmű Konferencia Debrecenben

    2002. június 12-13-án került megrendezésre a VI. Országos Víziközmű Konferencia, melynek a páros években Debrecen, a páratlanokban Sopron a házigazdája.

    A tavalyi, sikeres soproni rendezvény után idén az alföldi nagyvárosban gyűltek össze a víziközmű szakma képviselői. A konferencián idén először a műszaki jellegű témák mellett terítékre kerülhettek a kapcsolódó szakmai közgazdasági kérdések is. Az idei konferencia jelmondata – Megbízhatóság, üzembiztonság, bizalom – híven tükrözte az új, sikerekkel kecsegtető műszaki jellegű megoldások mellett, azok költségcsökkentésre gyakorolt hatásait is.

    A tavalyi és következő rendező, a Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. sikeres előadásokkal és bemutatókkal bizonyította a térségünkben folyó szakszerű munkát.
    Varga Ákos műszaki osztályvezető a villamos energia költségek minimalizálásáról, Szabó Ádám fürdő üzemmérnökség vezető a vashegyi vízellátó övezet megosztásáról, annak kedvező hatásairól, Gyarmati László gazdasági igazgató a víziközmű-vagyon önkormányzati pénzügyi alappal való kezelésének tapasztalatairól, Szőke Ernő közgazdasági osztályvezető pedig a közművagyon értékállóságának bérleti díj formájában történő biztosítási lehetőségének tapasztalatairól számolt be. A záró plenáris ülésen Havas András műszaki igazgató foglalta össze a konferencián elhangzottakat a Víz- és Csatornaművek Országos Szakmai Szövetsége Műszaki Bizottságának elnökeként.

    A rendezvényen a szakmai elismerések mellett további tapasztalatátadásra is felkéréseket kaptak témáikban Sopron képviselői, ami igazolja a tudományos erőfeszítések, az elemző összegzések szükségességét is.

A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt. menedzsmentje a konferencia után átvette a jelképes stafétabotot, jövőre városunk látja vendégül a víziközműves szakma színe-javát. A debreceni konferencia magasra állította a mércét, Sopront azonban ott is kiemelt figyelem és tisztelet övezte, megelőlegezve a jövő évi sikeres lebonyolítást.

 H.L.

Kapcsolódó cikkek:

V. Országos Víziközmű Konferencia
Jubileumi Főmérnöki Értekezlet