CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2002. június 17., hétfő 23:01


Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének rendezvénye-Félbemaradt építkezés-Nemzetközi Mûvésztelep Gyõrött-Fúvószenekari muzsika

Soproni hírek, események

 
Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének Koordinátori értekezlete. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségének tagvárosaként Sopronban kerül megrendezésre június 17-én és 18-án  a Szövetség Koordinátori értekezlete.A koordinátori értekezlet díszvendége  Nancy G. Brinker asszony, az USA budapesti nagykövete, aki ma délután a Gyermek- és Ifjúsági Központban az Aktív Soproni Ifjak szervezte találkozón fiatalokkal is találkozott.
 

Szabad Kézi Rajz címmel kiállítás nyílik a Soproni Hetvennyolcas Galériában. A galéria mûvészeinek egyedi rajzaiból összeállított válogatás június 21-én, 19 órakor nyílik, a Jégverem utcai galériában.

Félbemaradt építkezés.Kompromisszumos megoldás van kilátásban a Hotel Sopron mellett épülõ társasház sorsával kapcsolatban. Az építési hatóság januárban állítatta le az építkezést, miután megállapítást nyert a tény, hogy az épülõ társasház veszélyezteti a történelmi belvárosra nyíló kilátást. A Kisalföld szerint a Kuslits Tibor városi fõépítész koordinálásával végzett egyeztetést követõen, a városfejlesztési bizottság a hét elején megvitatja az elképzeléseket, amelyeknek lényege, hogy a magastetõs szakaszok között, a lépcsõházak mentén, lapostetõs részeket iktatnának be, így az osztott sziluettel tagoltabbá válna az épület.Nem tökéletes a megoldás, de technikailag nincs más, fogalmazott a Kisalföldnek a városi fõépítész, aki azt is elmondta, hogy a városrészre vonatkozó szabályozási terv módosítása nélkül nem oldható meg a probléma. Errõl a képviselõ-testület elõreláthatóan a csütörtöki rendkívüli közgyûlésen dönt.(Kisalföld)

XXXIV. Nemzetközi Mûvésztelep nyitja meg kapiut Gyõrött, a Városi Mûvészeti Múzeumban, június 24 és július 14 között. Résztvevõ mûvészek: Gaál József(Magyarország), Hem Raj (India), Szõcs Géza (Magyarország), Jan Mericka (Csehország), Motoda Hishaharu (Japán), Claude Sinte (Belgium), Dominique Paul (Franciaország), Farouk Shehata (Egyiptom), Katarina Slaninkova (Szlovákia), Kestutis Vasiliunas (Litvánia), Kim Bachmann (Svájc), Probir Gubta (India), Riitta Rönkkö (Finnország).

Fúvószene a Várisi zenepavilonnál Fohner János karnagy vezetésével Soproni Városi Fúvószenekar és a balatonfüredi Fúvószenekar adott térzenét vasárnap a Várisi zenepavilonnál. A forróságban a Várisi erdõben jó hangulatú muzsika fogadta az arra sétálókat.